Coca-Cola Içecek'ten Özbekistan'a Yatirim

Coca-Cola Içecek ile Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Varlik Yönetimi Ajansi (UzSAMA) yüzde 57,118 oranindaki Coca-Cola Bottlers Uzbekistan hisselerinin özellestirilmesi için açilan ihalenin kazanani olarak Hisse Alim Sözlesmesini imzaladi.

Coca-Cola Içecek'ten Özbekistan'a Yatirim


Coca-Cola Içecek (CCI) ve Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Varlik Yönetimi Ajansi (UzSAMA) LLC Coca-Cola Bottlers Uzbekistan’in (CCBU) çogunluk hissesi için Hisse Alim Sözlesmesini imzaladi. Coca-Cola Bottlers Uzbekistan’in özellestirilmesi için düzenlenen rekabetçi açik satis sürecine katilan CCI, 430 milyon dolar degerindeki CCBU’nun yüzde 57,118 hissesi için 252,28 milyon dolarlik nihai teklifi sundu. Sürecin hisse satin alim sözlesmesinin imzalandigi tarihten itibaren 2 ay içinde, düzenleyici kurum onaylari da dahil olmak üzere, ilgili mutat onaylarin alinmasiyla tamamlanmasi bekleniyor. Onaylari takiben satin alim isleminin CCI’in konsolide karliligina aninda katki saglamasi öngörülüyor.

Özbekistan’i, mevcut faaliyet gösterdikleri cografyaya uygun bir ülke olarak gördüklerini belirten Coca-Cola Içecek CEO’su Burak Basarir, “Özbekistan’in katilimiyla 11 ülkede 435 milyonun üzerinde bir nüfusa hizmet sunacak olmanin heyecani içindeyiz. Sirket olarak Orta Asya’daki deneyimimiz ile büyüme potansiyeli olan Özbekistan pazarina da deger katacagimiza inaniyoruz” diye konustu.

Basarir, sözlerine söyle tamamladi: "Sirketin güçlü icra kabiliyeti, deger büyümesi modeli ve etkin operasyon stratejisinin getirdigi bilgi birikimi ve tecrübesinin kisa sürede CCBU’ya da yansimasini hedefliyoruz".
Kaynak: İHA