AK Parti'li Usta Açiklamasi 'Selde Agir Hasar Alan Ve Yikilan Evler Daha Güvenli Yerde Yapilacak'

AK Parti Insan Haklarindan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Leyla Sahin Usta, Baskale’deki sel felaketinin yasandigi mahallede incelemelerde bulunarak, “Agir hasarli ve yikilan evler sel yataginda degil, daha güvenli yerlerde yapilacak” dedi.

AK Parti'li Usta Açiklamasi 'Selde Agir Hasar Alan Ve Yikilan Evler Daha Güvenli Yerde Yapilacak'
Van’da meydana gelen sel felaketinde etkilenen bölgeleri incelemek üzere Van’a gelen AK Parti Insan Haklarindan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Leyla Sahin Usta ve beraberindeki AK Parti Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat, Balikesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak’i Ferit Melen Havalimaninda AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, AK Parti Il Baskani Kayhan Türkmenoglu ile partililer karsiladi. Genel Baskan Yardimcisi Usta ve beraberindekiler daha sonra sel felaketinden etkilenen Baskale ilçesine bagli Esenyamaç Mahallesi’ne geçti. Heyeti burada Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Baskale Kaymakami Asim Solak karsiladi.

Selzedelerle tek tek görüsen ve taleplerini dinleyen Usta, daha sonra gazetecilere açiklamalarda bulundu. Van’da yasanan sel felaketinden dolayi vatandasin ihtiyaçlarini yerinde görmek üzere ilçeye geldiklerini belirten Usta, “Burada yasanan acilar hepimizin acisidir. Sel geriye sadece taslar birakip gitmis. Olayin ilk anindan itibaren tüm kurumlarimiz gereken her türlü fedakarligi yapmistir. Vatandaslarimiz hepsi yapilan çalismalardan memnun. Sinirda bile olsa aninda ekipler müdahale etmislerdir. Selden evleri zarar gören ve hayvanlari sele kapilan vatandaslarimiz için ekipler çalisiyor. Gerekli hasar tespit çalismalari bitince devletimiz gerekli adimlari atacaktir. Tarim ve Orman Bakanligimiz hayvanlari telef olan vatandaslarimizin zararini karsilayacaktir. Hasar gören evlerin tadilati yapilacak. Agir hasarli ve yikilan evler ise sel yataginda degil, daha güvenli yerlerde yapilacak. Cumhurbaskanimizin selamlarini getirdik. Rabbim bir daha böyle afetler yasatmasin. Tüm vatandaslarimiza geçmis olsun" dedi.

Usta, sel suyuna kapilan Kader Yurtseven ve annesini de ziyaret etti. Devletin her zaman yanlarinda oldugunu dile getiren Usta, Yurtseven ailesine geçmis olsun dileklerinde bulundu. Usta ve beraberindeki AK Parti heyeti, daha sonra Baskale ilçe merkez esnafini ziyaret etti.

(Yilmaz Sönmez - Harun Aksu/IHA)
Kaynak: İHA