Mugla Büyüksehir 4,5 Ton Kapasiteli Helikopter Getirdi

Mugla’da meydana gelen orman yanginlarinin söndürülebilmesi için gösterilen yogun çaba devam ediyor. Yanginlarla daha etkin mücadele için görüsmelerini sürdüren Mugla Büyüksehir Belediyesi, 4,5 ton su kapasitesine sahip yangin söndürme helikopterinin Mugla’ya gelmesini sagladi.

Mugla Büyüksehir 4,5 Ton Kapasiteli Helikopter Getirdi
WWF-Türkiye Dogal Hayat Koruma Vakfi tarafindan kiralanan ve Mugla Büyüksehir Belediyesine tahsis edilen helikopterin yarindan itibaren yanginlara müdahale etmesi bekleniyor. Vakif Genel Müdürü Asli Pasinli’nin çabalariyla Avusturya’dan gelen yüksek kapasiteli helikopter, bugün 18.00’da Dalaman Havaalanina inis yapti.

Gürün; “Dogayi korumak isbirligi çok önemli”

Havaalaninda konusan Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, Mugla’da meydana gelen yangin felaketi nedeniyle yüreginin yandigini belirterek, helikopterin gelmesi için olusan sivil insiyatif nedeniyle çok mutlu oldugunu ve Mugla’nin dogasini korumak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Gürün, “Öncelikle helikopterin buraya getirilmesi büyük emekleri olan vakif yetkililerine tesekkür ediyorum. Bir süredir devam eden helikopteri getirme sürecinde gerekli izinleri veren ve prosedürleri tamamlayan Tarim ve Orman, Ulastirma ve Altyapi, Kültür ve Turizm Bakanliklarimiza tesekkür ediyorum. Akaryakit giderini tamamen üstlenen Shell petrole de tesekkür ederim. Bu sivil insiyatif ve vakiflarla bir araya gelerek bu isi basarabildik” dedi.

Yanan sadece agaç degil, koca bir hayat ve canlilar

Mugla’daki yangin nedeniyle doganin ve ekosistemin zarar gördügünü belirten Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, bundan sonraki süreçte ayni felaketi yasamamak için isbirliginin çok önemli oldugunu vurguladi. Gürün, “Mugla’daki yangin sadece Mugla’da yanan ve Muglalilari ilgilendiren yangin degil. Mugla tüm Türkiye’nin hatta Avrupa’nin çok önemli bir turizm merkezi. Dogasiyla da çok önemli bir il ve yüzde 68’i orman olan bir kent. Bundan sonra da degisen iklim sartlari nedeniyle yeni yanginlarla karsi karsiya kalabiliriz. Bu nedenle dogamizi korumak için herkesle isbirligi yapip fikirlerimizi ortaya koymamiz gerekiyor. Yanan sadece agaç degil, burada yasayan bir vahsi hayat var, canlilar var ve ekosistem var. Yüregimiz yaniyor. Ormanlarimizin bir daha yanmamasi için ne yapmamiz gerekiyorsa onu yapip bu felaketi yasamak istemiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA