'Kisa Sürede Afetin Izlerini Ortadan Kaldiracagiz, Normal Hayatimiza Dönecegiz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, ”Kisa sürede afetin izlerini ortadan kaldiracagiz, normal hayatimiza dönecegiz“ dedi.

'Kisa Sürede Afetin Izlerini Ortadan Kaldiracagiz, Normal Hayatimiza Dönecegiz'


Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Manavgat’taki yanginin 10. günde kontrol altina alinmis gibi göründügünü söyledi.

Manavgat’taki orman yanginin basladigi ilk günden itibaren bölgeden ayrilmayan ve sahada incelemelerde bulunan Bakan Karaismailoglu, yanginin kontrol altina alindigi noktanin, sevkiyatinin yapildigi Kizilar Mahallesi Dayilar mevkiindeki ekipleri ziyaret etti. AK Parti Antalya Milletvekili Senanur Çelik’in de eslik ettigi Bakan Karaismailoglu, bölge halki ile sohbet etti, 7 yasindaki otizmli Mehmet Kerem Senle’de yakindan ilgilendi. Küçük Kerem’e kek ve meyve suyu ikram eden Bakan Karaismailoglu, köylülerin verdigi çayi da içti.

"KONTROL ALTINA ALINMIS GIBI GÖZÜKÜYOR"

Daha sonra açiklamalarda bulunan Bakan Karaismailoglu, bugün itibariyle yanginin baslamasinin 10. gününde olduklarini hatirlatarak, çok etkili bir yangin oldugunun altini çizdi. Bölgede olaganüstü bir afet yasandigini dile getiren Karaismailoglu, “Günlerdir bu ise sarildik. Yangin 10. günde kontrol altina alinmis gibi gözüküyor. Çok önemli bir esigi geçtik. Çok büyük sikintilar yasadik. Bu sikintinin önünde durmak için topyekün bir mücadele gerekiyordu. Devletimizin bütün kurumlari topyekün insanüstü bir mücadele verdi. Can siperane mücadele vardi, bütün arkadaslarimiza çok minnettariz. Bu isi en az hasarla atlatmanin çabasi içindeyiz. Adeta burada kurtarilacak bir agacin telasi içindeydik. Suanda da öyleyiz. Bir taraftan sogutma çalismalari devam ediyor. Tekrardan alevlerin yükselmemesi için” diye konustu.



"LOJISTIK DESTEK SAGLADIK"

Bakanlik olarak Antalya’da oldukça fazla santiyeleri oldugunu kaydeden Bakan Karaismailoglu, “Isimizi gücümüzü birakip, asil isimiz yangini bertaraf etmek ve söndürmekti. O yüzden bütün ekiplerimiz, araçlarimizin hepsi bu yangina lojistik destek sagladi. Yanginin diger ormanlarla ve yerlesim yerlerinin bagini koparmak için genis yollar açtilar. Bilinen yollari açik tuttuk. Haberlesme imkanlarini ayakta tutmaya çalistik. Yangin bugün itibariyle kontrol altina alinmis görünüyor” dedi.



"GEÇICI ISTASYONLAR"

Bakan Karaismailoglu, haberlesmenin kesilmemesi için alinan tedbirler hakkinda ise, “Yanginin bittigi yerde, afetten etkilenen vatandaslarimizin sorunlarini çözmeye çalisiyoruz. Onlarin sorunlari bizlerin sorunudur. Afetin izlerini kisa sürede kaldirmak için çalisiyoruz. Yangin sirasinda elektriklerin kesilmesi nedeniyle ilk asamada bazi kesintiler yasadik. Ama bunun sonrasinda mobil istasyonlarla sorunu çözdük. Bundan sonrada hem elektrik gelmesi hem de geçici olarak konteyner hazirlaniyor. Burada daha saglam ve güvenli alt yapiyla hizmet verecegiz. Suan geçici istasyonlarla hizmetimize devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

"BU AFETIN IZLERINI KISA SÜREDE ORTADAN KALDIRACAGIZ"

Binlerce görevlinin bir agaci kurtarmak için seferber oldugunu dile getiren Bakan Karaismailoglu, “Sosyal medyadan yada baska mecradan bu arkadaslarimizin moralini bozmaya çalisan yalan yanlis dezenformasyon yapanlar var. Lütfen vatandaslarimizin bunlarin hiçbirine kulak asmasinlar. Vatandasimiz, devletiyle beraber bütün bu olaylarin üstesinden geliyor. Kisa sürede de bu afetin izlerini ortadan kaldiracagiz ve normal hayata dönecegiz” ifadelerine yer verdi.

(Isa Akar-Akif Yilmaz/IHA)
Kaynak: İHA