'Güvenli Plajlar' Kenti Sinop'ta Deniz Turizmine Ilgi Artiyor

Türkiye'nin en kuzey ucunda, denizin içine uzanmis bir yarimadada kurulu Sinop'ta, kentin iç limanina bakan bölümde yer alan ve bu özelligi sayesinde, Karadeniz'de bogulma vakalarinin en önemli sorumlusu rip akintisina kapali olan güvenli plajlara tatilciler yogun ilgi gösteriyor Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren: '190 kilometrelik sahil bandimizin 170 kilometresi plajlardan olusuyor. Bunun yaklasik 100 kilometreye yakin kismi da sadece iç limanda ve rip akintiya kapali olmasindan dolayi Sinop çok tercih edilen bir yer haline geldi'

GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Sinop'un bogulmalara sebebiyet veren rip akintisina (çeken akinti) kapali güvenli plajlari, tatilcilerin ugrak noktasi haline geldi.

Uzun sahilleri ve temiz denizi ile yaz aylarinda binlerce ziyaretçiyi agirlayan Sinop'ta, deniz turizmine olan ilgi giderek artiyor.

Tatilcilerin sahillerde yogunluk olusturdugu kentte, özellikle iç liman bölümünde yer alan ve rip akintisina kapali olan güvenli plajlar, vatandaslar tarafindan tercih ediliyor.

Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren, AA muhabirine, tarihi ve kültürel mirasa sahip Sinop'un son yillarda deniz turizmi alaninda da yogun talep gördügünü söyledi.

Anadolu'nun her tarafindan kente gelen tatilcilerin büyük bölümünün deniz turizmini tercih ettigini anlatan Süren, vatandaslari güvenli plajlarla bulusturma noktasinda öneri ve uyarilarinin devam ettigini dile getirdi.

Süren, Sinop'un kuzey ve güneye bakan iki yakasinin bulunduguna dikkati çekerek, güney plajlarinin, bogulma vakalarinin en önemli nedeni olan "rip" akintilara kapali oldugunu vurguladi.

Kentte deniz turizmine ilginin artmasinin memnuniyet verici oldugunu ifade eden Süren, söyle devam etti:

"Sinop gerçekten büyük bir destinasyona sahip bir kent. Sadece kum, günes, deniz turizminden olusmuyor. Ama tabii yaz sezonunda insanlar daha çok deniz turizmine yogunlasiyor. O noktada bizim söyle bir avantajimiz var. 190 kilometrelik sahil bandimizin 170 kilometresi plajlardan olusuyor. Bunun yaklasik 100 kilometreye yakin kismi da sadece iç limanda ve rip akintiya kapali olmasindan dolayi Sinop çok tercih edilen bir yer haline geldi. Bu açidan Anadolu'nun her bölgesinden ilimize yönelik deniz turizmi talebi oldu. Kentimiz adina memnuniyet verici bir durum."

Süren, Sinop'un tatilcilere çok sayida güvenli plaj tercihi sunan bir kent oldugunu belirterek, "Gördügümüz kadariyla son dönemde deniz turizmine yogunlasan bir talep var. Ziyaretçilerimizden açik denizden kaçinmalarini istiyoruz. Daha ziyade iç limanda bulunan plajlari tercih etmelerini istiyoruz. Karakum ile Gerze ilçesi arasindaki sahil bandi rip akintilara kapali ve iç liman bölgesinden olusuyor. Tatilcilere bu alanda bulunan güvenli plajlari tercih etmelerini öneriyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA