Aydin Valisi Aksoy'dan Orman Yanginlarina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'(Çine'deki yangin) Yerlesim yerlerini tehdit eder boyuta dogru ilerliyor' '(Bozdogan ilçesinde çikan yangin) Su an için 'Tam olarak kontrol altina alindi.' diyemiyoruz. Su an çok yayilan bir sekilde devam etmiyor. Temennimiz, bir an önce kontrol altina alabilmek'

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, Çine ilçesindeki orman yangininin yerlesim yerlerini tehdit eder boyuta geldigini, Bozdogan ilçesindeki yanginin ise yayilmadan devam ettigini söyledi.

Vali Aksoy, Bozdogan ilçesine bagli Altintas Mahallesi'ndeki yangin alaninda incelemede bulunduktan sonra kentte devam eden orman yanginlarina iliskin gazetecilere açiklamada bulundu.

Yanginlara, karadan ve havadan çok sayida ekiple müdahale edildigi bilgisini veren Aksoy, "Altintas Mahallesi kirsalinda bugün ögle saatlerinde bir orman yangini çikti. Havadan ve karadan müdahaleler yapildi. Su an için 'Tam olarak kontrol altina alindi.' diyemiyoruz. Bütün kurum ve kuruluslarimiz, vatandaslarimiz yangina müdahale etti. Su an çok yayilan bir sekilde devam etmiyor. Temennimiz bir an önce kontrol altina alabilmek." diye konustu.

Aksoy, Çine ilçesindeki yanginin da büyüdügüne dikkati çekerek "Çine'deki yangin devam ediyor. Ben de simdi oraya gidiyorum. Yerlesim yerlerini tehdit eder boyuta dogru ilerliyor." ifadelerini kullandi.

- "Her bilgiyi degerlendiriyoruz"

Vali Aksoy, sabotaj iddialariyla ilgili soruyu da "Biz her bilgiyi degerlendiriyoruz, su anda elimizde somut bir bilgi yok. Ancak her ihbari degerlendiriyoruz. Somut bir bilgiye ulastigimizda kamuoyuyla paylasacagiz." seklinde cevapladi.

Öte yandan, Aydin'in Karacasu ilçesinde çikan ve 4 gündür devam eden orman yanginini kontrol altina alma çalismalari da sürüyor.
Kaynak: AA