ABD'li Havayolu Sirketi United Airlines, Çalisanlarina Kovid-19 Asisi Olma Zorunlulugu Getirdi

ABD'li havayolu sirketi United Airlines, tüm çalisanlarina yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi yaptirmayi zorunlu hale getirdigini bildirdi.

Sirketin CEO'su Scott Kirby tarafindan gönderilen kurumsal e-postada, tüm çalisanlarin 25 Ekim tarihine kadar Kovid-19 asisi olduklarini kanitlamalari gerektigi, aksi takdirde isten çikarilacaklari belirtildi.

Çalisanlara gönderilen e-postada, virüsün Delta varyantinin yayildigi bir dönemde bu zorunlulugun, hem çalisanlarin sagligini korumak hem de yolculari güvenli bir sekilde tasimak için gerekli olduguna deginildi.

Sirket, eylül ortasina kadar asilandigini kanitlayan çalisanlarina da bir günlük ek ücret ödeme sözünü verdi.

United Airlines böyle bir talimati ABD'de uygulayan ilk büyük havayolu sirketi olurken, 85 binden fazla çalisaninin yaklasik yüzde 85'inin kayitli oldugu sendikalarla asi konusunda henüz bir anlasmaya varamadi.

ABD'de çalisanlarina asi zorunlulugu getiren firmalarin sayisi giderek artarken, Google, Disney, Facebook, Microsoft, Netflix ve Walmart gibi sirketler de çalisanlarinin bir kismi veya tamami için Kovid-19 asisini sart kosan büyük ticari kuruluslar arasinda yer aldi.

Kaynak: AA