Kahraman Kiz, Kanser Hastasi Halasini Sirtinda Tasiyarak Selden Kurtardi

Van’in Baskale ilçesinde meydana gelen sel felaketinde, 14 kisilik Canpolat ailesi evin damina çikarak kurtulurken, evin kizi Rojbin Canpolat ise halasi olan 75 yasindaki kanser hastasi ve yataga bagimli Memihan Çelikel’i sirtinda evin damina çikararak sel suyuna kapilmasina engel oldu.

Kahraman Kiz, Kanser Hastasi Halasini Sirtinda Tasiyarak Selden Kurtardi
Baskale ilçesi Esenyamaç Mahallesi’nde 5 gün önce meydana gelen sel felaketinin ortaya çikan görüntülerde; 9’u çocuk, 5’i kadin 14 kisinin evin damina çikarak hayatta kaldi. Lise ögrencisi Rojbin Canpolat (17), evde erkek olmamasi nedeniyle kendileriyle birlikte yasayan babasinin halasi olan yataga bagimli kanser hastasi Memihan Çelikel’i annesiyle beraber sirtlayarak son anda evin damina çikararak hayatta kalasini basardi.

Son anda annesiyle birlikte Memihan Çelikel’i sirtlayarak dama çikardiklarini anlatan Rojbin Canpolat, evi damina çikan merdivenin 14 kisinin hayatta kalmasini vesile oldugunu anlatti. Rojbin Canpolat, “Annem disariya çikan kapiyi açtiginda ‘disari kaçalim’ dedi.

Disari kaçarken bizim tahta köprü vardi karsiya geçmek için, tahta köprü gözümüzün önünde yikilinca evde mahsur kaldik. Babamin halasi bize ‘gidin caninizi kurtarin, beni bos verin’ demesine ragmen annem kabul etmedi. Biz de onunla kalmaya karar verdik. Hasta ve yasli kadini annemle sirtimiza alarak merdivenlerden dama çiktik. Epilepsi hastasi bir kuzenim de vardi, 5 kez nöbet geçirdi. Babamin halasi ile birlikte su an hastanedeler. Sel üstümüze geldigi zaman kardesimin yaninda Kur’an-i Kerim vardi, kardesim Kur’an okudu sürekli. Annem ‘son duanizi edin buradan kurtulus yok’ dedi bize. Çok korkunçtu, kuzenlerimin aglayisi hala gözlerimin önünde” diye konustu.

Esenyamaç Mahallesi’nde meydana gelen her iki selin ardindan evi kullanilmaz hale gelen Serafettin Canpolat da, olay günü kendisinin dügünde oldugu ve halasi Memihan Açikel’in (75) kanser hastasi ve yataga bagimli olmasi nedeniyle içeridekilerin disari çikamadiklarini söyledi.

Halasinin son anda merdivenden dama çikarildigini dile getiren Serafettin Canpolat, "Köyün yukarisindaki bir mezrada dügün vardi. Biz dügüne gitmistik. Selin geldigi sirada ailemden evde 14 kisi vardi. Sel geldiginde kaçamamislar. Çocuklarim, annem ve yasli halam dama çikarak hayatta kalmayi basarmislar. Her iki kizim beline kadar suda kalmislar. Ancak dama yetismisler. Evimiz yaparken çok saglam yaptik. Bu evin saglam olmasi 14 canin hayatta kalmasina vesile oldu” dedi.

Kavak agacinin evinin mutfak kismindan içeri girdigini belirten Canpolat, “Bir kavak agaci kökünden sökülerek mutfak kismindan içeri girmisti. Evin içerisine girerken orada buzdolabi vardi, buzdolabinin da içinden geçmis. Agaç içeri girdigi zaman çocuklarin anlattigina göre sanki 10 siddetinde bir deprem olmusçasina sarsinti ile hepsi damda yere yigilmis. Çok sükür kimseye bir sey olmadi. Bize yardima gelen basta askeri birlikler olmak üzere tüm kurum ve kuruluslara tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Selin ardindan rahatsizlanan Memihan Açikel, Van Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirilarak tedaviye alindi.
Kaynak: İHA