Ilkadim Kart Uygulamasi Yakinda Hayata Geçiyor

SAMSUN –Samsun’da Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, ‘Ilkadim Kart’ uygulamasinin yakinda hayata geçecegini söyledi.

Ilkadim Kart Uygulamasi Yakinda Hayata Geçiyor
Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, ihtiyaç sahibi ailelerin ekonomik sevilerine göre nakit yardim olanagi sunan Hilal Kart uygulamasini modernize ederek Türkiye’de bir ilk olacak sosyal sorumluluk projesi olan “Ilkadim Kart” uygulamasi ile ihtiyaç sahibi ailelere yardim destegini sürdürecek.

Ihtiyaç sahibi ailelerin ekonomik durumlarina göre yardim olanagi saglayan “Hilal Kart” uygulamasini modernize edilerek kullanim yönünden kredi kartina benzer bir uygulama olan Ilkadim Kartin müjdesini veren Baskan Demirtas, “Ilkadim Karti hayata geçirme amacimiz; ihtiyaç sahiplerinin sadece bakkal ve marketlerde alisveris yapabilmesini saglamak degil, dayanismanin devamina yol açarak bunu kurumsal nitelige kavusturmak ve halkimizi bu karti kullanimina tesvik ederek ihtiyaç sahibi ailelerimizin yasam kalitesini yükseltmek istiyoruz” dedi.



“Her ilde her yerde kullanima açik olacak”

Kartin diger kartlardan ayiran yönünün sosyal yardimlara destek olacaginin altini çizen Baskan Demirtas, “Hayata geçirecegimiz uygulama olan Ilkadim Kart tüm is yerlerinde ve internet alisverislerinde kullanilabilme özelligini tasiyor. Kart ücretinin ve aidatinin olmadigi kartimiz bildiginiz günlük hayat ta kullandigimiz hem kredi karti hem de bank kart kullanim kolayligini kullanicilarina sagliyor. Türkiye’nin her yerinde herkesin rahatlikla kullanabilecegi Ilkadim Kartla yapilan alisverislerden elde edilen komisyonlar sosyal yardim havuzuna aktarilacak. Kart komisyonlarinin bankaya degil, sosyal yardim alan ailelerimizin sofrasina gidecek. Ilkadim Kart’la her alisveriste iyilik yapmis olacagiz. Ihtiyaç sahibi ailemiz neye ihtiyaci olduguna kendisi karar verip kendi ihtiyacini istedigi yerden temin edecek. Böylece halkimiz hem alisverisini yapacak, hem de ihtiyaç sahibi insanlara yardim elini uzatacak. Bu komisyon havuzunda biriken paralar ihtiyaç sahibi ailemizin ekonomik seviyelerine göre tespit edilen limitlere göre ihtiyaç sahibi ailelerimizin kullanimina sunulacak” diye konustu.



“Hilal karti modernize ettik”

2009-2014 yillari arasi belediye baskanligi döneminde yerel yönetimlerin de örnek aldigi Hilal Kart uygulamasiyla sosyal belediyecilik ve yardimlasma anlayisina farkli bir boyut kazandirdigini da hatirlatan Baskan Demirtas, “Önceden yapilan gida yardimlari uzun kuyruklara, kavgalara ve dagitim esnasinda olumsuz görüntülerin çikmasina neden oluyordu. Ihtiyaç sahipleri, yardimlarini rencide olarak aliyordu. Biz bu çirkin görüntülere son verdik. Hilal Kart uygulamasi ile ilçemizdeki ihtiyaç sahibi 4 bin 800 vatandasimiza bu sistemle, ekonomik seviyelerine göre 75, 100, 150, 200 TL olarak toplamda nakit yardim yaptik. Yardimlasmada kartli dönemi hayata geçirdik. Yardima muhtaç vatandaslarimiza Hilal Kart araciligiyla kendi ihtiyaçlarini karsilama imkani verdik. Ilkadim Kart ile ihtiyaç sahibi ailelerimize kredi karti kullanim özelligini ekleyerek bu yardimlasma kültüründe yardima muhtaç vatandaslarimizin reklamini degil, ihtiyacini gidererek yardim yapacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA