Dünya Ahiska Türkleri Birligi, Antalya'da Yanginla Mücadele Eden Personel Için Yemek Düzenledi

Yemege, Çevre ve Sehircilik Bakani Kurum da katildi.

Dünya Ahiska Türkleri Birligi (DATÜB) Akdeniz Temsilciligi tarafindan, Antalya'nin Gündogmus ilçesinde yangin söndürme çalismasi yürüten ekibe yemek verildi.

Cumhuriyet Meydani'ndaki yemege, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, yanginla mücadele eden personel ve vatandaslar katildi.

Katilimcilara, Özbek pilavi da ikram edildi.

DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, burada yaptigi konusmada, birlik olarak orman yanginlariyla mücadeleye destek olduklarini söyledi.

Yangin basladigi andan itibaren ekiplerinin sahada oldugunu anlatan Uçar, "Soguk su, yemek, gida, giyim birçok alanda çalismalar yapiyoruz. Genel baskanimizin talimatiyla '100 bin fidan' kampanyasi baslattik. Antalya'da hatira ormani yapacagiz." dedi.

Dünyanin farkli bölgelerinde yasayan Ahiska Türklerinin yangin basladigi andan itibaren sürekli kendilerini aradigini ve dua ettigini belirten Uçar, "Maddi ve manevi destekleriyle Türkiye'nin yaninda olduklarini söylüyorlar. Yanginin bir an önce söndürülmesi, yesillendirme çalismasi için elimizden geleni yapacagiz." diye konustu.

DATÜB Akdeniz Temsilcisi Ismail Mamet ise 15 kisilik ekiple her gün sahada olarak, yanginla mücadeleye ellerinden gelen destegini sagladiklarini söyledi.

Türkiye'nin her bölgesinden yardimlarin geldigini aktaran Mamet, devlet ve halkin el ele tutusarak, bugünleri atlatmasi gerektigini vurguladi.
Kaynak: AA