Suriye Sivil Savunma Ekiplerinden Türkiye'deki Itfaiyecilere Videolu Destek Mesaji

Suriye Sivil Savunma ekiplerine bagli itfaiye ekipleri, Türkiye’de çikan yanginlarla mücadele eden itfaiyecilere videolu destek mesaji yayinladi.

Suriye Sivil Savunma Ekiplerinden Türkiye'deki Itfaiyecilere Videolu Destek Mesaji


Türkiye’nin farkli bölgelerinde çikan orman yanginlarina müdahaleler devam ederken, Suriye Sivil Savunma ekiplerine bagli itfaiye ekipleri, Türkiye’deki yanginlarla mücadele eden itfaiyecilere videolu destek mesaji yayinladi. Suriye Sivil Savunma Müdürlügü tarafindan yayinlanan video mesajda Arapça ve Türkçe dillerinde Türkiye’deki orman yanginlari ile mücadele eden itfaiyecilere destek verildi.

Mesajda, "Ben bir itfaiyeci olarak ormanin göbeginde yanan bu alevlerle mücadele etme duygusunu yasadim biliyorum. Yangin alevlerinin yüksekligi korkutucu oluyor. Su anda itfaiyecinin tüm derdi can kurtarmak. Bir can kurtarmak için alevlerin üstüne korkusuzca kendisini atar ve günler boyunca yangini söndürene kadar çalisir. Yangin yeniden yanmamasi için tedbirlerin alinmasi da itfaiyecilerin görevidir. Dolayisiyla bu hususlar bir itfaiyeciye sadece bedeni degil zihni bir yük de olur. Bahsettigim olaylar itfaiyeci oldugum için hepsini yasadim ve kesinlikle Türkiye’de yangin söndürmeye çalisan kahramanlar da yasamislardir. Suriye Sivil Savunmanin itfaiye ekiplerinden biri olarak Türkiye’nin kahraman itfaiyecilerine; yüreklerimiz sizinle ve biz yaninizda duruyoruz ve sizlere destekliyoruz" denildi.
Kaynak: İHA