Orman Yanginlariyla Mücadelede Uçaklar Da Önemli Rol Üstleniyor

Antalya ve Mugla'daki dört havalimanindan kalkan uçaklar, zamanla yaristi.

Antalya ve Mugla'daki orman yanginlariyla mücadeleye, uçaklar da önemli katki sagliyor.

Antalya'nin Manavgat, Akseki, Gündogmus, Ibradi ve Alanya, Mugla'nin Marmaris, Bodrum, Milas ve Köycegiz ilçelerindeki bazi bölgeler ile Isparta'nin Sütçüler ilçesi Çandir köyü Yazili Kanyon Tabiat Parki mevkisinde devam eden orman yanginlarini kontrol altina alma çalismalarina devam ediliyor.

Itfaiye ve arazözlerle karadan yanginlara müdahale sürerken, hava araçlari da söndürme çalismalarinda etkin rol oynuyor. Antalya ve Gazipasa havalimanlarindan havalanan 6 uçak, alevlerin üzerine su bosaltiyor. Mugla'da Bodrum-Milas ve YDA Dalaman havalimanlarindan kalkan uçaklar da söndürme çalismalarinda etkin rol oynuyor.

Antalya'daki söndürme çalismalarinda gün boyu Rusya'dan gelen 3 adet Ilyusin Il-76, 4 motorlu Rus yangin söndürme uçagi da görev yapti. Ormanlik alanda yanginin büyüklügü de yangin söndürme uçagindan çekilen görüntülere yansidi.

Orman yanginlarina toplam 16 uçak, 9 IHA, 51 helikopter, 1 insansiz hava helikopteri, 805 tanker, 155 is makinesi ile yaklasik 5 bin 200 personelle müdahale ediliyor.
Kaynak: AA