Kabil'de Savunma Bakani'na Yönelik Düzenlenen Bombali Saldirida En Az 10 Kisi Yaralandi

Saldirinin ardindan Kabil’de çok sayida sivil tekbirler getirerek terör eylemini protesto etti.

Afganistan Savunma Bakani Bismillah Muhammedi'nin Kabil'in Sir Pur bölgesinde bulunan misafirhanesin önünde düzenlenen bombali saldirida en az 10 kisinin yaralandigi bildirildi.

Bir saglik yetkilisi, bombali saldirida en az 10 kisinin yaralandigini açikladi. Yaralilarin patlama aninda mi ya da açilan ates sonucu mu yaralandigi bilgisinin henüz bilinmedigi aktarildi.

Öte yandan Içisleri Bakanligi Sözcüsü Mirwais Stanekzai, patlamanin son derece güvenli bir bölge olarak bilinen bölgenin Sir Pur semtinde meydana geldigini aktardi. Saldirida, Savunma Bakani Muhammedi’nin misafirhanesinin hedef alindigini belirten Stanekzai, 4 silahli saldirganin da güvenlik güçlerince öldürüldügünü ve Bakan'in evine giden tüm yollarin trafige kapatildigini söyledi.

Savunma Bakanligindan yapilan açiklamada da saldirida Bakan'in korumalarinin yaralandigi kaydedildi.

Saldiriyi, henüz üstlenen olmadi.

- Terör eylemi protesto edildi

Düzenlenen bombali saldirinin ardindan Kabil’de çok sayida sivilin tekbirler getirerek terör eylemini protesto ettigi bilgisi paylasildi.

Cemiyet-i Islami Partisi, Bakan'in misafirhanede olmadigini ve ailesinin güvenli sekilde bölgeden tahliye edildigini bildirdi.

Kabil Polis Müdürü Sözcüsü Ferdaws Faramarz, bölgedeki yüzlerce sakinin güvenliginin saglandigini ve güvenlik görevlileri tarafindan ev aramalarinin yapilmaya devam ettigini dile getirdi.

Bir parti lideri ve eski basbakan yardimcisi Younus Qanooni, sosyal medya üzerinden yaptigi paylasimda, Muhammedi’nin ve ailesinin güvende oldugunu ifade etti.

Emniyet yetkilileri, saldirganlardan birinin bomba yüklü araci, aksam saatlerinde Muhammedi'nin misafirhanesinin önünde patlatmasinin ardindan diger saldirganlarin baska bir eve girerek rastgele ates açmaya basladigini bildirdi.

Saldirinin siddetiyle bölgedeki ev ve is yerlerinin camlari kirilirken, bölgeye giden tüm cadde trafige kapatilmisti. Birinci saldirinin ardindan pes pese iki bomba sesinin duyuldugu belirtilmisti.

Kabil'in en lüks semtlerinden olan Sir Pur'da, birçok bakan ve milletvekilinin evi bulunuyor.
Kaynak: AA