Hindistan'da 9 Yasindaki Kizin Tecavüz Edilip Öldürüldügü Iddialari Nedeniyle Baslayan Protestolar Sürüyor

Hindistan'in baskenti Yeni Delhi'de, 9 yasindaki kizin, aralarinda bir rahibin de bulundugu 4 kisi tarafindan tecavüz edildikten sonra öldürüldügü iddialari nedeniyle çikan protestolar devam ediyor.

CNN'deki habere göre, Yeni Delhi'de toplanan yüzlerce kisi, öldürülen kiz çocugu için adalet çagrisi yaparak, slogan atti.

Birkaç gündür devam eden protestolarda 200 kadar polis memuru görevlendirildi.

Bazi protestocular, gösteri sirasinda Hindistan Basbakani Narendra Modi'nin resmini yakti.

Bir rahip ve krematoryumda çalisan 3 kisinin, tecavüz ettikten sonra öldürdükleri kizin cesedini, ailesinin onayini almadan ve polise haber vermeden krematoryumda yaktiklari öne sürülmüstü.

4 süpheli, polis tarafindan gözaltina alinmisti.

Zanlilarin, anneye, kizlarinin elektrik çarpmasi sonucu hayatini kaybettigi bilgisini verdigi ve aileyi, polise haber vermeleri durumunda, cesedin otopsiye gönderilecegini ve organlarinin doktorlar tarafindan çalinacagini söyleyerek korkuttugu iddia edilmisti.

- Hindistan benzer olaylarla sik sik gündeme geliyor

Tecavüz hadiseleriyle sik sik gündeme gelen Hindistan'da, söz konusu olaylara yönelik kitlesel eylemler düzenleniyor.

Hindistan'in Haydarabad kentinde, 27 Kasim 2019'da, 27 yasinda bir veterinerin 4 kisinin tecavüzüne ugradiktan sonra öldürülmesi ve cesedinin yakilmasi sonrasi ülkenin çesitli bölgelerinde büyük çapli gösteriler düzenlenmisti.

Iktidardaki Hindistan Halk Partisinden (BJP) eski milletvekili Kuldeep Singh Sengar, 17 yasindaki bir kiza tecavüz etmek suçundan yargilandigi davada, 20 Aralik 2019'da ömür boyu hapse mahkum edilmisti.

ABD'nin Yeni Delhi Büyükelçiliginde, 6 Subat 2020'de, elçilikte çalisan ve yasayan temizlik görevlisinin 5 yasindaki kiz çocuguna tecavüz edilmesi de tepkilere yol açmisti.

Yine 2020'nin agustos ayinda Uttar Prades eyaletinde, 13 yasindaki kiz çocugunun tecavüz edildikten sonra "vahsice" öldürülmesine sosyal medyada yogun tepki gösterilmisti. Kiz çocugunun, "dokunulmazlar" olarak nitelendirilen, ülkedeki en alt sinifi temsil eden "Dalit"lere mensup oldugu ifade edilmisti.

Kaynak: AA