Antalya'daki Orman Yanginina Ukrayna Uçaginin Müdahalesini AA Ekibi Görüntüledi

Antalya'daki orman yanginlarinin kontrol altina alinmasi amaciyla yürütülen çalismalara havadan destek veren Ukrayna'dan gelen AN32 P tipi yangin söndürme uçagi ekibi gün boyunca müdahalesine sürdürüyor Ukrayna'dan gelen uçaklarin koordinatör pilotu Fatih Düzgün: 'Verilen koordinata hizla intikal ederek yangini söndürmek için elimizden geleni yapiyoruz. Alevlere en yakin noktaya kadar yaklasiyoruz. Uçak suyu attiktan sonra hizli sekilde yükseliyoruz'

SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya'daki orman yanginlarinin kontrol altina alinmasi amaciyla yürütülen çalismalara havadan destek veren Ukrayna'dan gelen AN-32 P tipi yangin söndürme uçagi personelinin alevlere müdahalesi gün boyu devam ediyor.

Ukrayna Acil Durum Devlet Servisine ait AN-32 P tipi yangin söndürme uçaklarinin alevlerle mücadelesi sabahin erken saatlerinde basliyor.

Antalya Havalimani'nda su ve yakit ikmali yapan ekipler, yangin koordinasyon merkezinden gelen koordinatlar üzerine harekete geçiyor.

Yangin bölgesine 10 dakikada ulasan uçaklar, alevlere nokta atisi su birakiyor. Yeniden ikmal için Antalya Havalimani'na dönen uçak ekibinin, zorlu mesaisi gün batimina kadar sürüyor.

Degistirilebilir 4 su tankina sahip olan uçaklar, su bosaltma islemini, tüm tanklardan es zamanli olarak ya da belli araliklarla sirayla da yapabiliyor, yanginla mücadelede etkin rol oynuyor.

- Verilen koordinatlara hizla intikal ediliyor

Uçagin, gün boyunca Manavgat ilçesindeki orman yanginina müdahalesi AA ekibi tarafindan görüntülendi.

Koordinatlar üzerine harekete geçen uçak personeli, alevlerin üzerine gün boyunca 8 ton suyu basariyla birakti.

Ukrayna'dan gelen söndürme uçaklarin koordinatör pilotu Fatih Düzgün, uçakta 2 kaptan, bir navigasyon subayi, uçus mühendisinin bulundugunu söyledi.

Uçusa çikmadan önce koordinasyon merkezinden hangi noktaya su atacaklari yönünde koordinatlarin kendilerine bildirildigini anlatan Düzgün, "Verilen koordinata hizla intikal ederek yangini söndürmek için elimizden geleni yapiyoruz. Alevlere en yakin noktaya kadar yaklasiyoruz. Uçak suyu attiktan sonra hizli sekilde yükseliyoruz." ifadesini kullandi.

- Uçaklar bölgeye yaklasinca helikopterler yol veriyor

Düzgün, uçagin yangin bölgesine yaklastiginda helikopterlerin kendilerine atis için yol verdigini belirterek, "Biz suyu biraktiktan sonra helikopterler rutin söndürme faaliyetlerine devam ediyor. Yüksek sicakliklara maruz kaliyoruz. Yangin bölgesine girdigimizde sicak hava bizi etkiliyor. Yogun dumanin içine girdigimiz için uçakta kokuyu fazlasiyla hissediyoruz. Bol su kaybediyoruz. Su takviyesi yaparak kendimizi dinç tutmaya çalisiyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA