Yunusemre Mahallesi'ne Nefes Aldiracak Proje Basladi

Inegöl Belediyesi, Yunusemre Mahallesi Kocatepe Caddesinde bulunan 11 bin metrekarelik korulugu düzenleyerek halkin hizmetine sunacak.

Yunusemre Mahallesi'ne Nefes Aldiracak Proje Basladi
Kocatepe Sokagi üzerinde bulunan koruluk daha kullanisli bir hâle getirilecek. 11 bin 88 metrekare olan alanda çocuk oyun ve fitness alani, kafeterya, yesil alan, 2 bin 50 metre uzunlugunda yürüyüs yolu bulunuyor. Yürüyüs yolu zeminine renkli akrilik zemin, oturma alanlari zeminlerine ise kayrak tasi uygulamalari yapilacak. Korulukta bulunan yetiskin agaçlar korunacak ve yesillendirme çalismalari alaninin tüm kisimlarinda tamamlanacak. Çocuk oyun alanlari ve fitness alani zemini kum zemin olarak yapilacak. Piknik masalari ve ahsap banklar ile oturma alanlari olusturulacak.

Çalismalar hummali bir sekilde sürerken, proje alaninda bugün AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kiliç, Belediye Baskani Alper Taban ve AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Durmus’un da yer aldigi heyet incelemelerde bulundu. Alper Taban, “Kocatepe Ilkokulunun altindaki koruluk alanda çalisma baslatmistik. Vatandasimizin ayagina, bulundugu bölgeye hizmetleri yaklastirdikça vatandasimizda kendi oturdugu, ikamet ettigi alanda bu tür sosyal donati alanlarindan faydalanmasi daha kolay hale geliyor. Arabasina binmeden, yürüyüs mesafesinde çocugunu alarak aile büyükleriyle beraber bu koruluk alanlarda olusturdugumuz kamelyalarda, banklarda, oturma alanlarinda oturarak gerek piknik yapabiliyorlar, gerek çocuklarimiz burada sporlarini yapabiliyor. Yaklasik 11 bin 88 metrekarelik bir alandayiz. Bu agaçlarin dikilip korunmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Buradan hiçbir agaci kaldirmadan aksine bu agaçlari bundan sonraki süreç de daha düzenli bir sekilde bakimlarini yaparak burayi daha güzel bir koruluk alanina dönüstürecegiz. Bizler bu alan içerisinde 2 adet 500 metrekarelik çocuk oyun alani olusturuyoruz. Yine fitness alani olacak, kafeteryalari olacak, büyük çogunlugu yesil alan olmus olacak. Etrafi yürüyüs parkuru olacak. Burada yürüyüs yapacak vatandasimizda düzenlenen alanda yürüyüsünü yapabilecekler. Tabi bunlari önemsiyoruz. Aileyi önemsiyoruz. Ailenin birligini ve bütünlügünün korunmasi anlaminda bu gibi yerlerin sehrimizde de ihtiyaç oldugunu ön görerek her mahallemizde yer ve imkan oldukça hayata geçirmeye devam edecegiz. Emegi geçen bütün çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA