Vali Çagatay Polis Kontrol Noktasindaki Asi Çalismasina Katildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde polis kontrol noktasindaki asi çalismasina Bitlis Valisi Oktay Çagatay da katildi. Vali Çagatay, emniyet ve saglik çalisanlariyla beraber sürücülere ’asi olun’ çagrisinda bulundu.

Vali Çagatay Polis Kontrol Noktasindaki Asi Çalismasina Katildi
Ilçeye giris-çikis yapanlari kontrol eden polis ekiplerinin hemen ardindan saglik görevlileri de asi olup olmadiklarini soruyor. Vakalarin azalmasi ve asilama oraninin artirilmasi için asi seferberliginin sürdürüldügü Bitlis’te, saglik ekipleri çalismalarina devam ediyor. Tatvan ilçesinde birçok noktada mobil saglik ekipleri görev alirken, ilçenin girisinde bulunan polis kontrol noktasinda da asi uygulamasina baslandi.

Durdurulan sürücüler önce polis kontrolünden geçirilirken ardindan da saglik ekipleri, ilçeye giris çikis yapanlara asi olup olmadiklarini soruyor. Asi olmayan ve yaptirmak isteyenlere ise kontrol noktasinda hemen asi yapiliyor.

Vali Oktay Çagatay, “Su anda Tatvan’daki Emniyet Müdürlügümüze bagli yol kontrol noktasindayiz. Burada Il Saglik müdürlügüne bagli arkadaslarimiz, hem bilgilendirme hem de mümkünse ikna ederek asilama faaliyetlerimizi hizla yürütmek istiyorlar. Malumunuz oldugu üzere dünya ve Türkiye ciddi bir Covid-19 sikintisi çekti. Çok sükür ki tedavi konusunda denemelerle beraber ciddi bir yol kat ettik. Dogu Anadolu ve Güneydogu Anadolu’nun birçok vilayetinde oldugu gibi Bitlis’te de asilama istedigimiz seviyede degil. Biz her aksam Saglik Bakanliginin duyurdugu tabloda biz de mavi iller arasinda bulunmak istiyoruz” dedi.

Asisini yaptiran vatandaslara hediyeler taktim edildi.

Uygulama noktasinda Bitlis Valisi Oktay Çagatay’a, Il Emniyet Müdürü Celal Özcan ile Il Saglik Müdürü Koray Okur eslik etti.
Kaynak: İHA