Tekirdagli Balikçilar 'Vira Bismillah' Diyerek Denize Açildi

Denizlerde av yasaginin bu gece sona erecek olmasi dolayisiyla Tekirdag'daki balikçilar, "vira bismillah" diyerek denize açildi.

Tekirdag Büyüksehir Belediyesince 2021-2022 sezonunun açilisi dolayisiyla Kumbag Mahallesi'ndeki balikçi barinaginda tören düzenlendi.

Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak, törende yaptigi konusmada, bütün balikçilara bol ve bereketli bir av sezonu geçirmeleri dileginde bulundu.

Albayrak, Tekirdag'da birçok ailenin balikçilikla geçindigini hatirlatarak, belediye olarak balikçilar ve kent sakinleri için projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

Etkinlige, CHP Tekirdag Milletvekili Ilhami Özcan Aygun, IYI Parti Tekirdag Milletvekili Enez Kaplan, daire baskanlari, balikçi aileleri ile çok sayida vatandas katildi.

"Blues of Rumeli" grubunun sahne aldigi etkinlikte, 2 bin 500 kisiye balik ekmek ikram edildi.

Konusmalarin ardindan dua edildi ve balikçi tekneleri, havai fisekler esliginde 4,5 aylik av yasaginin ardindan Marmara Denizi'ne açildi.

Tekirdag Süleymanpasa Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Ibrahim Pehlivanoglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, balikçilar için verimli bir yil olmasi için dualarla sezonu açacaklarini dile getirdi.

Pehlivanoglu, saat 24.00'ten sonra balikçilarin uzun bir aradan sonra deniz ag atacagini belirterek, insallah bu sezon balik bol olursa hem balikçinin hem de vatandasin yüzünün gülecegini ifade etti.

Girgir tekneleriyle denize açilan balikçilar, yasagin sona ermesiyle ag atarak gece boyunca avlanacak.

Kaynak: AA