Tarihi Dilaver Köprüsü'nün Korunmasi Için Yeni Köprü Insa Ediliyor

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, Çinar ilçesindeki tarihi Dilaver Köprüsü’nün korunmasi amaciyla yapacagi alternatif köprüde çalismalara basladi.

Tarihi Dilaver Köprüsü'nün Korunmasi Için Yeni Köprü Insa Ediliyor
Büyüksehir Belediyesi, Diyarbakirlilara daha konforlu ve güvenli ulasim imkani saglamak amaciyla 17 ilçenin kirsal mahalle yollarinda çalismalarini araliksiz sekilde sürdürüyor. Yapi Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligi, eski Derik yolunun 20’inci kilometresinde yer alan tarihi Dilaver Köprüsü’nün, korunmasi amaciyla yeni insa ettigi köprüde çalismalar basladi.

Tarihi köprüye alternatif olarak yapilan betonarme köprünün 4 gözlü, 10 metre genislik, 6 metre yükseklik, 40 metre uzunluga sahip olacak.

Büyüksehir Belediyesi, ayni proje kapsaminda toplam 74,4 kilometrelik baglanti yollarina da asfalt serecek. Toplam 2 milyon 500 bin lira maliyetle insa edilecek yeni Dilaver Köprüsü ve baglanti yollari tamamlandiginda Çinar ilçesinin 37 mahallesi ve 25 bin 300 nüfus bu köprüden yararlanacak.

“Diyarbakir’in tarihi degerlerine sahip çikmaya devam ediyoruz”

Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, Dilaver Köprüsü ile ilgili yaptigi açiklamada, “Diyarbakir’in tarihi degerlerine sahip çikmaya, onlari gelecek nesillere aktarma konusunda çalismalarimiza devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA