(Özel) Küçükçekmece Gölü'ndeki Kirlilige Karsi Tepkisi Gündem Oldu

Küçükçekmece’de yasayan 8 yasindaki Zehra, sabah yürüyüse çiktigi sirada gölün kenarindaki kirlilige gösterdigi tepki sosyal medyada paylasildi. Tepkisi gündem olan Zehra, “Martilara ekmek almaya gelmistim, çöpleri görünce çok üzüldüm” dedi.

(Özel) Küçükçekmece Gölü'ndeki Kirlilige Karsi Tepkisi Gündem Oldu
Küçükçekmece’de, ikamet eden Mahmut Çinar, sabah saatlerinde iki kiziyla gölün kenarinda yürüyüs yapip, martilara ekmek vermeye geldi. Kizlariyla birlikte yürüyüsü sirasinda mahalleden topladigi bayat ekmekleri martilara vermeye basladi.

Büyük kizi Zehra Çinar (8), gölde fark ettigi çöpler nedeniyle tepki gösterdi.

Babasi, Zehra’nin bu tepkisini cep telefonuna çekerek sosyal medyada paylasti. Sosyal medyada görüntüleri paylasilan 8 yasindaki Zehra, gündem olarak yüzlerce kisi tarafindan begenildi.

"Çöpleri görünce çok üzüldüm"

Çevre kirliligine dikkat çekerek tepki gösteren minik Zehra, “Martilara ekmek atmaya gelmistim ama sonra çöpleri görünce çok üzüldüm. Hatta ördekler orada yüzüyordu. Yem sanmisti onlari yiyeceklerdi ama ekmek atiyordum. Bazi insanlar baya baya her gün bazi yerleri geziyorlar, fotograf çekiyorlar ama fotograf çektikten sonra bütün çöplerini denizlere, ormanlara ve nehirlere atiyorlar. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum siz hiç böyle yapmayin. Lütfen cennet ülkemizi koruyalim, sevelim, dogaya önem verelim” diye anlatti.

"Biraz daha duyarli olmaliyiz"

Kizlarinin sorulari karsisinda çok üzüldügünü belirten baba Mahmut Çinar, “Biz Küçükçekmece’nin yerlisiyiz, haftada bir kizlarimla beraber yürüyüse geliyoruz. Son zamanlarda geldigimizde ciddi bir kirlenme görüyoruz. Kizlarimla beraber martilara ekmek atmaya geldik. Buraya geldigimizde Zehra ve Zümra, ‘baba gölün haline bakar misin, resmen çöp kutusu gibi yapmislar’ dedi.

Üzüldüm gerçekten biri 8, biri 7 yasindaki kizlarim bana böyle bir nasihatte bulundu. Dedim ki, kötü insanlar yapiyor. Bunu deyince dediler ki, baba sen engel olmuyor musun? Böyle deyince bir kere daha üzüldüm. Kizimin da söyledigi gibi biraz daha duyarli olmamiz lazim. Insanlar bir kova suya muhtaçken Allah’ü Teala bize böyle bir memleket vermis. Küçükçekmece için böyle güzel bir gölümüz var ama maalesef hiç degerini kiymetini bilemiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA