ÖSYM Baskani Aygün, YKS Ek Yerlestirme Sürecine Iliskin Detaylari Paylasti Açiklamasi

'Birinci ek yerlestirme islemleri tamamlandiktan sonra TYT sinav puani 140150 araliginda olan adaylarin TYT yerlestirme puanlari ile AYT sinav puani 170180 araliginda olan adaylarin AYT yerlestirme puanlari adaylarin sonuç belgelerine yansitilacak' 'Ikinci ek yerlestirme asamasinda, bos kalan kontenjanlar için TYT puani en az 140 olan adaylar 2 yillik ön lisans, AYT/YDT puani en az 170 olan adaylar 4 yillik lisans programlarini tercih edebilecek'.

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskani Prof. Dr. Halis Aygün, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) birinci ek yerlestirme islemleri tamamlandiktan sonra Temel Yeterlilik Testi (TYT) sinav puani 140-150 araligindaki adaylar ile Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sinav puani 170-180 araliginda olan adaylarin yerlestirme puanlarinin adaylarin sonuç belgelerine yansitilacagini bildirdi.

Aygün, sosyal medya hesabindan YKS ek yerlestirme sürecine iliskin bilgi verdi.

2021-YKS sonuçlarina göre, merkezi yerlestirme ile ögrenci alan yüksekögretim ön lisans ve lisans programlarinin en küçük ve en büyük puanlari ile yerlestirme sonuçlarina iliskin bilgileri içeren tablolarin ÖSYM'nin internet sitesinden yayimlandigini belirten Aygün, YKS sonuçlarina göre yapilan ilk yerlestirme sonunda bos kalan kontenjanlar için herhangi bir yüksekögretim programina yerlesemeyen adaylara yönelik bu sene iki ek yerlestirme yapilacagini animsatti.

Aygün, bu yilki iki ek yerlestirme sürecine iliskin sunlari kaydetti:

"Birinci ek yerlestirme asamasinda genel yerlestirmede oldugu gibi TYT için 150, AYT/YDT için 180 baraj puani uygulamasi geçerli olacak. Birinci ek yerlestirmeye, TYT puani en az 150, AYT/YDT puani en az 180 olan adaylar basvuru yapabilecek. Birinci ek yerlestirme sonunda belli olacak bos kontenjanlar için Yüksekögretim Kurulunun almis oldugu karara göre bu seneye özel ikinci ek yerlestirme yapilacak. Ikinci ek yerlestirme asamasinda, bos kalan kontenjanlar için TYT puani en az 140 olan adaylar 2 yillik ön lisans, AYT/YDT puani en az 170 olan adaylar 4 yillik lisans programlarini tercih edebilecek.

Birinci ek yerlestirme islemleri tamamlandiktan sonra, TYT sinav puani 140-150 araliginda olan adaylarin TYT yerlestirme puanlari ile AYT sinav puani 170-180 araliginda olan adaylarin AYT yerlestirme puanlari adaylarin sonuç belgelerine yansitilacak."
Kaynak: AA