Maltepe'de 30 Agustos Zafer Bayrami Coskusu

Bu yil 99’uncu yil dönümü kutlanan 30 Agustos Zafer Bayrami Maltepe Belediyesi tarafindan düzenlenen çesitli etkinliklerle coskuyla kutlandi. Çok sayida Maltepelinin katilimiyla yapilan Fener Alayi yürüyüsünün ardindan, Sattas müzik grubu performansini vatandaslar için sergiledi.

Maltepe'de 30 Agustos Zafer Bayrami Coskusu


30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri kapsaminda Maltepe’de bulunan Cumhuriyet Parki’nda vatandaslarin katilimiyla ilk olarak uçurtma senligi düzenlendi.

Çocuklarin doyasiya eglendigi uçurtma senliginden sonra Maltepe Belediyesi binasinin önünde baslayan kortej esliginde Fener Alayi yürüyüsü yapildi. Vatandaslarin coskuyla gerçeklestirdigi yürüyüsün sonunda, Cumhuriyet parkinda bulunan konser alaninda müzikseverlerin ilgiyle dinledigi ünlü ’Sattas’ müzik grubunun konseri düzenlendi.

Düzenlenen konserde Maltepeliler keyifli bir aksam geçirirken çocuklar doyasiya eglendi.

Konserin ardindan konusan Baskan Ali Kiliç, "Maltepe’de sadece bugün degil, yaklasik 10 gündür, Maltepe’nin her mahallesinde sokak festivallerimizde Cumhuriyetimizi, zaferimizi kutluyoruz. Genç kusaklarimiza Mustafa Kemal Atatürk’ün biraktigi Türkiye’yi anlatmaya çalisiyoruz. Çünkü bu Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk gençlerimize birakti. Biz de Maltepe Belediyesi olarak elimizden geldigince bu etkinliklerimizi sokaklara ,mahallelere, arka sokaklara götürerek insanlarimizla bulusturmaya çalisiyoruz. Ne mutlu bize ki pandemi sonrasi böyle coskulu sekilde bir araya geliyoruz, halkimizla beraber oluyoruz. Ilelebet olsun insallah. Zaferimiz kutlu olsun diyorum" dedi.

Kaynak: İHA