Kocaeli'de Balikçilar 'Vira Bismillah' Diyerek Denize Açildi

Kocaeli'nin Kandira ve Karamürsel ilçelerinde hazirliklarini tamamlayan balikçilar, törenle denize açildi.

Kandira Kefken Balikçi Barinaginda düzenlenen törende hazirliklarini tamamlayan balikçilar, gece saat 00.00'da sona erecek av yasagi öncesinde dualar ederek, av sezonunun bereketli geçmesini diledi.

Il Tarim ve Orman Müdürü Yüksel Çil, yaptigi konusmada, balikçiligin Kocaeli'de ekonomiye büyük destek sagladigini, kentin balikçilik potansiyelinin yüksek oldugunu anlatti.

Kefken Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Hayri Uçar da AA muhabirine, deniz suyu sicakliginin yüksek olmasi nedeniyle palamudun kiyidan uzakta serin sularda yemlendigini dile getirerek, "Geçen sene bu günlerde 30 santimetre uzunluga ulasan palamut bu sene henüz 25 santimetre seviyelerinde. Bu sene kiyida lüfer, tekir, mezgit, kalkan bol gözüküyor. Bu sene av sezonunun bereketli geçmesini ümit ediyoruz." dedi.

Tören, balikçilarin "vira bismillah" diyerek denize açilmasiyla sona erdi.

Karamürsel ilçesindeki Eregli sahilinde toplanan balikçilar ise sezonun bereketli geçmesi için dua ederek denize açildi.

Balikçilara Türk bayragi ve birer tepsi baklava hediye edildi.

Törene, Kaymakam Osman Aslan Canbaba, Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Yasar Çakmak ve Ilçe Belediye Baskani Ismail Yildirim ile balikçilarin aileleri de katildi.

Kaynak: AA