Kilis'te Yanan Ormanlik Alan Yeniden Yesermeye Basladi

Kilis'te 29 Temmuz'da çikan orman yangininda zarar gören alanda doga yeniden canlanmaya basladi.

Merkeze bagli Demirciler köyü yakinlarinda çikan yangin nedeniyle zarar gören 100 hektar alanin yeniden islah edilmesi için Kilis Orman Isletme Müdürlügünün çalismalari sürüyor.

Yanan ormanlik alanda incelemelerde bulunan Orman Isletme Müdürü Ismet Gümüs, gazetecilere, yanan agaçlari numaralandirdiklarini ve toplamda 2 bin 500 metreküp agaci bir ay içerisinde satisa çikaracaklarini söyledi.

Sahada çalismalarinin devam ettigini belirten Gümüs, bölgede 300 agaci keserek verim yüzdesini tespit edeceklerini söyledi.

Gümüs, eskisinden daha iyi orman yetismesi ve topragin daha verimli olmasi için dozerlerle sahayi yeniden isleyeceklerini dile getirerek, "Dozerle sürdükten sonra tohum takviyesi yapacagiz. Subat ayinda da fidanlarin filizlenmesini görmeye baslayacagiz." dedi.

Mese agaçlarinin sürgün verme kabiliyetlerinin oldugunu aktaran Gümüs, sunlari kaydetti:

"Mese agaçlarimiz sürgün vermeye basladi ama çam agaçlarimizin sürgün verme kabiliyetleri olmadigi için onlari kesip yeniden dikecegiz. Çam agaci yangin kültürüne sahip. Yanan sahalarda çam eskiden daha da güzel oluyor. Bu hafta bu sahayi dikili satisa çikaracagiz. Çalismalari sürdürürken dogal vejetasyona karismiyoruz, koruyoruz. Ardiç, mese gibi türleri koruyoruz. Kesinlikle ormanin dogal yapisini bozmuyoruz."

Kaynak: AA