Kayseri'nin Ihracati Bu Yilin Ilk 7 Ayinda Yüzde 44 Artti

Türkiye Istatistik Kurumu'nun (TÜIK) açiklanan verilerine göre, Kayseri ihracati temmuz ayinda geçen yilin ayni ayina göre yüzde 9,08, yilin ilk 7 ayinda yüzde 43,97 artti.

Kayseri Sanayi Odasi'ndan (KAYSO) yapilan yazili açiklamaya göre, KAYSO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci, TÜIK ihracat verilerini degerlendirdi.

Temmuz ayi ihracatinin geçen yilin ayni ayina göre yüzde 9,08 artisla 258,3 milyon dolar olarak gerçeklestigini belirten Büyüksimitci, "2021 yili ilk yedi aylik artisimiz ise geçen yilin ilk yedi ayina göre yüzde 43,97 olurken, Türkiye’nin ihracati ayni dönemde yaklasik yüzde 35 artti. 9 günlük Kurban Bayrami'nin etkisi ile rakamlarimizda haziran ayina göre bir miktar düsüs olsa da sanayicilerimizin de gayreti ile önümüzdeki aylarda bunu telafi edecegimize inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Temmuz ayinda en çok ihracat yapan sektörlerin basinda mobilya, elektrikli ev aletleri ve metal ürünler geldigini kaydeden Büyüksimitci, ihracat yapilan ülkeler siralamasinda ise ABD, Almanya ve Irak’in ilk üç sirayi aldigini ifade etti.

Büyüksimitci, uluslararasi pazarlarda yasanan yogun rekabete ragmen ihracatta ABD ve Almanya’nin ilk sirada gelmesinin Kayserili firmalarin ürün kalitesinin arttiginin bir göstergesi oldugunu aktardi.

Ihracatta Kayseri olarak iyi durumda olduklarini vurgulayan Baskan Büyüksimitci, sunlari kaydetti:

"Rakamlarimizin artis hizinin her zaman oldugu gibi Türkiye ortalamasinin üzerinde olmasi iyi durumda oldugumuzu gösteriyor. 2021 yilinin basindan beri ihracatta gösterdigimiz güçlü performansin artarak devam ettigini görmek bize ayrica moral ve motivasyon kaynagi oldu. Gece gündüz demeden her kosulda çalisip üreten, ihracat yapan bütün sanayicilerimize, ihracatçilarimiza ve çalisanlarimiza tesekkür ediyor, basarilarinin devamini diliyorum."

Kaynak: AA