Karantina Kaçagi, Minibüste Battaniyeye Saklanirken Yakalandi Açiklamasi 'Cezayi Öderim Ama Yurtta Kalamam'

Kirikkale’de minibüste battaniyeye saklanirken yakalanan Covid-19 PCR testi pozitif olan bir tarim isçisi, yurtta karantinaya alinmak istenince "Cezayi öderim ama yurtta kalamam" diyerek ekiplere dakikalarca direndi.

Karantina Kaçagi, Minibüste Battaniyeye Saklanirken Yakalandi Açiklamasi 'Cezayi Öderim Ama Yurtta Kalamam'
Türkiye genelinde pozitif vaka sayilarindaki artisin 20 bine yaklasmasiyla birlikte denetimler de siklasti. Kirikkale Valiligi koordinesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsaminda Il Emniyet Müdürlügü ve Il Salgin Denetim Merkezi ekiplerince, 24 saat esasina göre denetimler yapiliyor.

Battaniye altina saklandi

Polis, Ankara-Samsun D-200 kara yolu üzerindeki trafik kontrol noktasinda mevsimlik tarim isçilerinin oldugu bir minibüs durdurdu. Sanliurfa’dan Kirikkale’ye çalismak için gelen 5 kisinin HES kodu kontrolleri yapildi. Battaniye altina saklanan Halil T’nin de Covid-19 PCR testi pozitif oldugu tespit edildi.

4 bin 50 lira para cezasi uygulandi

Polis, durumu Il Salgin Denetim Merkezi ekiplerine bildirdi. Trafik kontrol noktasina gelen filyasyon ekipleri, karantina kuralini ihlal eden Halil T.’ye 4 bin 50 lira idari para cezasi uyguladi. Ekipler, riskli durumdaki Halil T.’yi karantina yurduna götürmek dakikalarca çaba sarf etti. "Benim evim var. Cezayi öderim ama yurtta kalamam" diyerek ekiplere dakikalarca direndi. Bir süre ikna çabalarinin ardindan Halil T., ekip aracina bindirilerek Il Milli Egitim Müdürlügü’ne bagli yurtta karantinaya alindi. Sürücü ve diger 3 yolcu, PCR testi yaptirmalari için de hastaneye gönderildi.
Kaynak: İHA