Izmir'de 30 Agustos Coskusu Gün Boyu Sürdü

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümü kutlamalari, Izmir’in ilçelerinde aksam saatlerine kadar sürdü.

Izmir'de 30 Agustos Coskusu Gün Boyu Sürdü
30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari, yurt genelinde oldugu gibi Izmir’de de aksam saatlerine kadar devam etti. Resmi törenlerin ardindan Izmir’deki ilçe belediyeleri de çesitli etkinlikler düzenledi.



Buca’da Kurtalan Ekspres rüzgari

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. yil dönümü Buca’da coskuyla kutlandi. Buca Belediyesi önünden Isilay Saygin Meydani’na Türk bayraklari ve mesalelerle kortej yürüyüsü düzenlendi.

Ardindan ünlü rock müzik grubu Kurtalan Ekspres grubu Bucalilarla bulustu. Alanda coskulu kalabalik tarafindan karsilanan Kurtalan Ekspres, sevilen sarkilarini binlerce Izmirliyle birlikte seslendirdi. Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, bagimsizlik mesalemizin sonsuza dek sönmeyecegini ifade etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 99 yil önce baslattigi mücadelenin, Türk milletinin içindeki inançla bu güzel günü getirdigini belirten Baskan Kiliç, “30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun. Bizim varlik sebebimiz olan cumhuriyet, masa basinda yapilan mücadelelerle degil; 26 Agustoslarla, 30 Agustoslarla, meydanlarda yapilan savaslarla geldi. Öyle kolay kolay gitmez. Türk milleti, emperyalizme hiçbir zaman teslim olmadi. Bundan sonra da olmaz” diye konustu.



Aliaga’da coskulu 30 Agustos

Aliaga’daki kutlama etkinlikleri aksam saatlerinde Aliaga Belediyesinin katkilariyla düzenlenen ‘Zafer Saygi Turu’ ile devam etti. Korteje Aliaga Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli motosikletli polisler ile Aliaga Belediyesi Zabita Müdürlügüne bagli motorize ekipler de eslik etti. Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Cumhuriyet Meydani’nda toplanan motosiklet ve bisiklet gruplariyla bir araya geldi. Yüzlerce vatandasin ilgi gösterdigi sürüs etkinliginde vatandaslarla sohbet eden Baskan Serkan Acar, 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutlayarak tura katilan gruplara keyifli sürüsler diledi. Cumhuriyet Meydani’ndan hareket eden bisikletli ve motosikletli gruplar; Atatürk Caddesi, Istiklal Caddesi, Sahil Bandi ve Avci Ramadan Alani güzargahinda sürüs yapti.

Selçuk’ta fener alayi ve konser

Selçuk’ta 30 Agustos Zafer Bayrami coskusu Selçuk Belediyesi tarafindan düzenlenen fener alayi ve konser ile tüm kenti sardi. Atatürk aniti önünden baslayan fener alayi, zafer coskusunu kent sokaklarina tasidi. Her yastan Selçuklu; mesaleler, bayraklar ve Atatürk posterleriyle marslar söyleyerek kent sokaklarinda yürüdü. Selçuklu gençlerden olusan bando takimi da korteje eslik etti. Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, “Yarinlarin cumhuriyet ile olacagina inanan Selçuklulari görüyorum bu aksam. Hepinizin ayagina saglik. Nasil güzel görünüyorsunuz bir bilseniz. Çocuklarinizi da alip gelmissiniz. En önlerdeydi çocuklar. Bu ne demek biliyor musunuz? Gelecekte umut var demek. Atatürkçü gelecek asla engellenemez demek. O çocuklari yetistiren ailelere kurban oluruz” dedi.



Balçova’da Cenk Bosnali konseri

30 Agustos Zafer Bayrami’nda Balçova Belediyesinin düzenledigi Cenk Bosnali konserinde bir araya gelen Balçovalilar, zeybeklerin gösterisi ve Atatürk’ün sevdigi sarkilar esliginde bayramlarini kutladi. Çim konser alanindaki vatandaslara seslenen Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya, “Biz sunu çok iyi biliyoruz; Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmasaydi bugün bagimsiz bir cumhuriyetimiz olmayacakti. Özgür bir ülkede yasayamayacaktik. Ezan sesimizi duymayi da, kültürümüzü yasatmayi da o kahramanlara borçluyuz. O yüzden biz cumhuriyetimize, cumhuriyetimizin degerlerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gönülden bagliyiz. Çünkü biz Kurtulus Savasi’nda kaybeden degil kazanan taraftayiz” sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA