GÜNCELLEME 3 - Ikitelli Çevre Sanayi Sitesi'nde Yangin Çikti

Istanbul Itfaiyesi, yangina ilçe belediyelerinden gelen su tanklari ile birlikte 61 araç ve 140 personelle müdahale ediyorYANGINA ILISKIN DETAYLAR VE GÖRGÜ TANIGININ AÇIKLAMASI EKLENDI.

Basaksehir'deki Ikitelli Çevre Sanayi Sitesi'nde çikan yangina itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Alinan bilgiye göre, Ziya Gökalp Mahallesi'nde Çevre Sanayi Sitesi 11. Blok'ta bulunan kolonya ve dezenfektan üretimi yapan bir is yerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti.

Kisa sürede büyüyerek boya üretimi yapilan 10. Bloga siçrayan yangin nedeniyle olay yerine çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi.

Zaman zaman patlamalarin da yasandigi yangin bölgesinde ekiplerin söndürme çalismalari sürüyor.

Rüzgarin da etkisiyle büyüyen yangin sirasinda sanayi sitesinde bulunan bazi araçlar da yanarak kullanilamaz hale geldi.

Istanbul Itfaiyesinin yangina ilçe belediyelerinden gelen su tanklari ile birlikte 61 araç ve 140 personelle müdahale ettigi bildirildi.

Yanginin ilk çiktigi sirada müdahale etmeye çalisan bir kisinin yaralandigi ve saglik ekiplerince hastaneye kaldirildigi ögrenildi.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis, bölgede bulunan vatandaslari olay yerinden uzaklastirdi.

- Görgü tanigi olay anini anlatti

Sanayi sitesi çalisanlarindan görgü tanigi Nurullah Tatar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yanginin basinda olay yerine ilk geldiklerinde burada 7 kisinin bulundugunu anlatarak, sonrasinda çok fazla insanin olay yerine geldigini söyledi.

Olay yerinde patlamalarin da yasandigini dile getiren Tatar, "Her bir patlamada sanki büyük bir benzin tankeri patlamis gibi oluyor. Gökyüzüne duman ve ates yükselmeye basladi." dedi.

Tatar, yanginin önce bir blokta basladigini belirterek, hemen önlem alindigini ancak yanginin rüzgarin etkisiyle diger bloklara siçradigini kaydetti.
Kaynak: AA