Göçmen Kuslarin Mekani Olan Göleti Kuraklik Vurdu

Malatya’da bulunan ve göçmen kuslarin ugrak mekani olan Kaldirim Göleti, bilinçsiz sulamanin ve kurakligin etkisiyle yok olma noktasina geldi.

Göçmen Kuslarin Mekani Olan Göleti Kuraklik Vurdu
Battalgazi ilçesi Orduzu Kaldirim Mahallesi’nde bulunan Kaldirim Göleti, kayisi baskenti Malatya’da çiftçilerin bahçelerini sulamasinda kullaniliyor. Geçtigimiz kis aylarinda ve ilkbaharda yasanan kuraklik, Kaldirim Göleti’ni vurdu. Göçmen kuslara ev sahipligi yapan gölette su metrelerce çekildi. Bölgede tarim ile ugrasarak para kazanan vatandaslarsa gölette suyun metrelerce çekilmesiyle tedirginlik yasamaya basladi.



“Gölet bu yil çok fazla çekildi”

Kaldirim Mahallesi’nde yasayan Gülhan Arikan, suyun geçen yila oranla çok azaldigini belirterek, “Bu sene geçen seneye göre sular biraz az. Geçen sene sular daha fazlaydi. Bizim asagida bahçemiz var. Bahçenin bütün agaçlari bu suya bagli. Su azalinca hem agacin hem de kayisilarin verimi düsüyor. Onun için su çok önemli. Bu yil çok fazla çekildi. Normalde bazi kaynaklar da vardi onlar da kurudu. Ondan dolayi bu yil sular az” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA