Gaziantep'ten Selin Etkiledigi Kastamonu'ya Yardim Tiri Gönderildi

Gaziantep'in Nizip ilçesinden Kastamonu'daki selde zarar görenlere, içerisinde gida ve temizlik ürünleri bulunan yardim tiri gönderildi.

Nizip Kaymakamligi ve Nizip Belediyesi öncülügünde hayirseverlerin destegiyle hazirlanan, içerisinde gida ve temizlik malzemelerinin bulundugu yardim tiri, Nizip Belediyesi önünde düzenlenen törenle Kastamonu'ya ugurlandi.

Törende konusan Kaymakam Kemal Sahin, geçen hafta gönderilen ilk yardim tirinin içerisinde yag ve bulgur oldugunu ikinci tirda ise yine yag, sabun ve temel ihtiyaç malzemelerinin oldugunu ifade etti.

Toplanan yardimlarin hayirseverlerin katkisiyla olustugunu belirten Sahin, "Nizip ilçesi olarak sel felaketinin derinden etkiledigi Kastamonu için harekete geçtik. Bu kapsamda hayirseverlerimizin destegiyle ikinci yardim tirimizi bölgeye gönderecegiz. Böyle acilarin bir daha yasanmamasini temenni eder kampanyamiza destek veren tüm vatandaslarimiza tesekkür ederim." dedi.

Belediye Baskani Mehmet Sari ise Bati Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinin ardindan yaralarin sarilmasi için ilçe genelinde baslayan yardim seferberliginin devam ettigini söyledi.

Bir ay içerisinde bölgeye ikinci yardim tirinin ugurlandigini aktaran Sari, söyle konustu:

"Ilk etapta içerisinde bulgur ve yag bulunan bir tir yardim malzemesi topladik. Vatandaslarimizin da destegiyle temin etmis oldugumuz yardimlari dualarla afet bölgesine gönderdik. Yine hayirseverlerimizin destegiyle toplanan temizlik ve gida ürünlerinin bulundugu ikinci yardim tirimizi bölgeye gönderecegiz. Biz acili günlerde birbirimizin yaninda olmayi seven bir milletiz. Yardim bir tarafa birlik ve beraberlik içerisinde olmak çok önemli. Bu vesileyle hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah'tan rahmet, yaralilara da acil sifalar diliyor ve bu yardimlara katki sunan degerli hemsehrilerimize tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA