Fethiye 30 Agustos'u Kortej Ve Konserle Kutladi

30 Agustos Zafer Bayraminin 99. Yildönümü nedeniyle Fethiye’de kortej ve konser düzenlendi. Konserde konusan Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, Atatürk’ü unutturmaya çalisan onun ilke ve devrimlerine dis geçirmek için ugrasan bir kesimin oldugunu ancak Türk gençliginin buna izin vermedigini söyledi.

Fethiye 30 Agustos'u Kortej Ve Konserle Kutladi
30 Agustos 1922’de Dumlupinar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün baskumandanliginda zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak için her yil düzenlenen 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. Yil dönümü, Mugla’da büyük bir cosku ile kutlandi. Mugla Büyüksehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi tarafindan düzenlenen ve genis bir katilimin oldugu 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari renkli görüntülere sahne oldu.

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 99. Yil dönümü nedeniyle Fethiye’de gerçeklestirilen Zafer konvoyuna yogun katilim oldu. Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün ve Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca bir araç üzerinde katildigi korteje vatandaslar, Türk bayraklariyla eslik ederek Zafer Bayrami coskusunu yasadi. Türk Bayraklari ile süslenmis araçlar, Fethiye’de Atatürk Caddesinden Süleyman Demirel bulvarina, daha sonra Karaçulha ve diger merkez mahallelerde kortej turu gerçeklestirdi.

30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari kapsaminda Fethiye ilçesi Beskaza Meydani’nda gerçeklestirilen açik hava konserinde Melek Mosso sahne aldi. Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün ve Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca’nin da katildigi konsere vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Kovid-19 önlemlerinin alindigi konser alaninda vatandaslara giriste Hes kodu ve ates ölçümü zorunlulugu getirildi.

Baskan Karaca, “30 Agustos Zafer Bayrami’niz kutlu olsun”

Konserde konusan Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca, pandemi nedeniyle gençler ile bir araya gelemediklerini ifade etti.

Baskan Karaca, “1 buçuk yil öncesine kadar Fethiye’de çok güzel etkinlikler gerçeklestiriyorduk. Maalesef pandemiden dolayi siz sevgili gençler ile bir araya gelemiyoruz. Umarim önümüzdeki süreçte hep birlikte bu durumdan kurtuluruz. Baskiya ve emperyalizme karsi büyük mücadelenin verilmesi sonucunda bize bu vatani bahseden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sehitlerimiz ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun” diyerek sözlerini tamamladi.

Baskan Gürün; “En büyük güvencemiz Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettigi gençlerimiz”

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün konserde yaptigi konusmada 30 Agustos’un Türk ulusunun bagimsizlik günü oldugunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok sey borçlu olduklarini belirtti.

Baskan Gürün; “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardir, ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk yurdu isgal etmek isteyen devletleri önce Çanakkale’de bozguna ugratmis ve Çanakkale’yi geçilmez yapmis, daha sonra da Sakarya’da, Büyük Taarruz’da vatani isgal eden bu sömürgecileri topraklarimizdan atmistir. O gün bu isbirlikçilere yardim edenlerin kalintilari 30 Agustos’ta Atatürk’ü anmamak, hatirlatmamak için ellerinden geleni yapmaktadirlar. 30 Agustos Zaferi’ni Cumhuriyet ile taçlandiran, Atatürk ilke ve devrimleri ile çagdaslasma yolunda büyük adimlar atan Türkiye Cumhuriyeti kisa zamanda küllerinden dogarak tarimdan sanayiye büyük bir devrim yasadi. Zaman içerisinde karsi devrimciler türeyip firsat bulduklarinda Cumhuriyet’e, Atatürk ilkelerine dis geçirmeye çalistilar. O eski saltanat günlerine geri dönüse ortam hazirlamaya çalistilar. Oysa Atatürk’ün çok güvendigi, Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettigi Türk gençligi yani sizleri hesap etmediler. Aydinlik yarinlar, tam bagimsiz, demokrasiyi içsellestirmis, fikri, irfani, vicdani hür nesillerle güçlü bir Türkiye için en büyük güvencemiz sizsiniz. Birlik, beraberlikle, kol kola yürüyerek asamayacagimiz engel yok. Ata’mizin çizdigi yoldan ayrilmadan, ülkemizi tekrar Kuvayi Milliye düsüncesi ile kurulus ilkelerine getirerek hep birlikte aydinlik yarinlara yürüyecegiz. 30 Agustos’ta Anadolu topraklarini bizlere vatan yapanlara borcumuz var. Basta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm vatan sehitlerini saygi ve rahmetle aniyorum. 30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA