Erzurum'da Tünelde Sele Kapilan Isçiyi Arama Çalismalari Devam Ediyor

Erzurum'un Ispir ilçesinde, 25 gün önce tünelde sele kapilan isçiyi arama çalismalari sürüyor.

Çamlikaya Mahallesi'nde, yapimi süren Hidroelektrik Santralini (HES) sel bastigi sirada, tünelde çalisirken kaybolan isçi Mustafa Aksöyek'i (39) bulmak için jandarma, itfaiye, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekiplerince baslatilan arama çalismalari, bölgede etkili olan yagis ve olumsuz hava kosullarina ragmen devam ediyor.

Çalismalara, çevre illerden AFAD ekiplerinin yani sira Erzurum AFAD'a bagli dalgiçlar, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile Sualti Arama Kurtarma (SAK) ve belediyelere ait is makineleri de destek vermeyi sürdürüyor.

Ekipler, 2 grup halinde görev yaptiklari bölgede, 4 metre yükseklik ve 400 metre uzunlugundaki tünelin içinde biriken su ve balçigi tahliye ettikten sonra çamur birikintilerini titizlikle kontrolden geçiriyor.

Bölgede bir süre önce etkili olan yagis nedeniyle tünelde biriken suyu da tahliye etmeye çalisan ekipler, iç kisimda yer alan ve "cep" olarak adlandirilan 7 metrelik alana ulastiktan sonra çalismalari hizlandirdi.

Aksöyek'i bulmak için tüneldeki yogun su ve olusan balçiga ragmen çalismalarini gece gündüz demeden devam ettiren ekipler, yaklasik 435 metre uzunlugundaki egimli tünelin 400. metresine ulasti.

Ispir'in Çamlikaya Mahallesi'nde 6 Agustos'ta aksam saatlerinde etkili olan saganakta, bölgede yapimi devam eden HES tünelinde çalisan Mustafa Aksöyek sele kapilmisti.

Kaynak: AA