Çorum Valisi Çiftçi, Türkeli'deki Komandolarin Olaganüstü Çalistigini Bildirdi Açiklamasi

'Afetten etkilenen camilerimizin, okullarimizin, yurtlarimizin, meydanlarimizin, yasli ve engelli vatandaslarimizin evlerinin temizlenmesinde olaganüstü bir gayretle çalisiyorlar, milletimize yardimci oluyorlar'.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, komandolarin, sel felaketinin yasandigi Sinop'un Türkeli ilçesinde hayatin olagan akisina dönmesi için olaganüstü gayretle çalistigini belirtti.

Çiftçi, sel felaketinin yaralarini sarmak amaciyla yürütülen çalismalari koordine etmek üzere Içisleri Bakanliginca görevlendirildigi Sinop'un Türkeli ilçesine komandolarin yürüttügü çalismalari sosyal medya hesabindan paylasti.

Sel felaketinin ardindan Çorum Il Jandarma Komutanligi'nda görevli 44 komandonun Türkeli'ne görevlendirildigini hatirlatan Çiftçi, "Çorum'dan afet bölgesine görevlendirilen jandarma komando askerlerimiz, 2 haftadir Sinop-Türkeli ilçemizde, hayati normal akisina döndürme çalismalarina büyük destek veriyor. Bu çerçevede afetten etkilenen camilerimizin, okullarimizin, yurtlarimizin, meydanlarimizin, yasli ve engelli vatandaslarimizin evlerinin temizlenmesinde olaganüstü bir gayretle çalisiyorlar, milletimize yardimci oluyorlar. 44 kisilik komando ekibimiz yaptiklari çalismalarla hem özel idaremize, belediyemize, muhtarliklarimiza, kamu kurumlarimiza lojistik destek sagliyor hem de insanimizin duasina mazhar oluyor." açiklamasinda bulundu.

Ilçede devlet millet is birligiyle afetin izlerinin silinmesi için büyük çaba harcandigini da aktaran Çiftçi, sunlari kaydetti:

"Çorum'da emniyet ve asayisin saglanmasinda büyük faydalarini gördügümüz aslan parçalari, afette de üzerlerine düsen insanlik görevini hakkiyla yerine getiriyorlar. Devletimiz milletiyle el ele, gönül gönüle isbirligi halinde insallah bu badireyi de kisa sürede atlatacak, selin meydana getirdigi tahribat kisa sürede sona erecek. Hep birlikte milletimize hizmetkariz."
Kaynak: AA