Barcelona'da Sergio Busquets Ve Jordi Alba Maaslarini Indirdi

Katalan kulübü, futbolcularindaki maas indirimiyle finansman fair play kurallarini yerine getirerek Sergio Agüero'yu La Liga'ya yazdirdi.

Ispanya'nin Barcelona Kulübü, futbolcularindan Sergio Busquets ve Jordi Alba'nin maaslarinda indirim yapildigini açikladi.

Katalan kulübü, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, takim kaptani Gerard Pique'nin ardindan 2. ve 3. kaptan olan Sergio Busquets ve Jordi Alba'nin da maaslarinda indirim yapmayi kabul ettigini ve bu sekilde Sergio Agüero'nun La Liga'ya kayit edildigini duyurdu.

Ekonomik sorunlar yasayan Barcelona, üç futbolcusunun maas indirimiyle finansman fair play kriterlerini yerine getirerek, "Kun" lakapli Agüero'yu La Liga'ya yazdirdi.

Barcelona, maaslarini düsüren futbolcularina tesekkür etti.

Bordo-mavililerin yaz dönemindeki transferi Arjantinli futbolcu Agüero, sakatligi nedeniyle kasim ayindan önce takima dahil olamayacak.

Diger yandan Katalan kulübü, maas indirimleriyle ilgili detay vermese de Ispanyol basini yaklasik yüzde 25 oraninda bir indirim oldugunu iddia etti.

Barcelona'da mevcut durumda en fazla maasi Antoine Griezmann'in (haftalik 689 bin avro, yillik 35 milyon 830 bin avro) aldigi ileri sürülürken, Sergio Busquets (haftalik 314 bin 360 avro, yillik 16 milyon 346 bin avro), Jordi Alba (haftalik 245 bin 920 avro, yillik 12 milyon 787 bin avro) ve Gerard Pique'nin (haftalik 127 bin 600 avro, yillik 6 milyon 635 bin avro) daha alt siralarda oldugu iddia ediliyor.
Kaynak: AA