Balikçilar Havai Fisek Gösterisi Ile 'Vira Bismillah' Dedi

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde hazirliklarini tamamlayan balikçilar, kiyida toplanan yüzlerce kisinin alkislari esliginde denize açilarak "Vira Bismillah" dediler. Gece saat 00.00 itibariyla aglarini denize birakacak olan balikçilarin havai fisek gösterileri esliginde limandan ayrilislari ise havadan görüntülendi.

Balikçilar Havai Fisek Gösterisi Ile 'Vira Bismillah' Dedi
Kocaeli’nin Karamürsel ilçesi Eregli sahilindeki limanda bulunan girgir tekneleri, bu gece dolacak av yasagi öncesinde hazirliklarini tamamlayarak dualar esliginde Marmara Denizi ve Ege Denizi’ne ugurlandi. Eregli Limani’nda düzenlenen törende balikçilar, gece saat 00.00’da sona erecek av yasagi öncesinde dualar ederek av sezonunun bereketli geçmesini diledi. Düzenlenen törene Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Yasar Çakmak, Karamürsel Kaymakami Osman Aslan Canbaba, Karamürsel Belediye Baskani Ismail Yildirim, ilçe protokolü, balikçilar ve balikçi aileleri katildi.

Edilen dualarin ardindan balikçilara Türk bayragi hediye edildi. Limana toplanan yüzlerce kisi, av sezonu için denize açilan balikçilari alkislar ve dualarla ugurladi. Balikçilar için sahilde havai fisek gösterisi yapildi.

"Denize karsi bir özlemimiz var”

Yeni sezon için heyecanli olduklarini söyleyen Aydin Bora isimli balikçi teknesi reisi, ailelerini biraktiklari için ise hüzünlü olduklarini belirterek, “Biraz sonra vira bismillah diyecegiz. Denizi bilmiyoruz. Küçük balik oldugu söyleniyor ama denize çikinca görecegiz. Nerede hangi balik oldugunu tespit edecegiz. Balik bulabilirsek avlanacagiz. Sabah neredeysek oranin limanina inecegiz. Denizi özledigimiz için mutluluk var. Denize kavusuyoruz. 6 aydir denizden ayri kaldik müsilaj sebebiyle. Hazirliklari tamamladik. Denize karsi bir özlemimiz var” dedi.



“Özlem oluyor, hüzünlüyüz”

Balikçi oglunu ugurlayan Aylin Erdogan ise, “Oglum gidiyor. Özlem oluyor, hüzünlüyüz. Dört gözle gelmelerini bekliyoruz. Baska yapacak bir sey yok. Allah yüzlerini güldürsün, hayirli kazançlar nasip etsin. Oglumu ugurlamaya geldim. Oglumu ugurlayacagim, hayirlisiyla gidip gelecek” diye konustu.

Kaynak: İHA