Av Sezonu Açiliyor, Balikçilarda Hazirliklar Tamamlandi

1 Eylül itibariyle balik sezonu basliyor. Balikçilar tezgahlarda hazirliklarini tamamladi.

Av Sezonu Açiliyor, Balikçilarda Hazirliklar Tamamlandi
Av sezonu 1 Eylül itibariyle basliyor. 15 Nisan’dan bu yana balik tezgahlarinda çiftlik baliklari ve olta baliklari satiliyordu. Bu gece itibariyla av yasaginin kalkmasiyla balikçilar ‘Virabismillah’ diyerek denize açilacak. Tezgahlarda hazirliklarini tamamlayan balikçilar palamut ve hamsi de bolluk bekliyor.

“Hamsi, palamut ve istavritte bolluk bekliyoruz”

Av yasaginin bitmesi ve tezgahlardaki hazirliklarla ilgili konusan Balikçi Yusuf Durmaz, ‘’Tezgahlarda hazirliklarimizi tamamladik. Bu gece yarisi itibariyle ‘Virabismillah’ diyecegiz. Hamsi, palamut ve istavritte bolluk bekliyoruz. Pandemi ve müsilaj sorunlarinda zorluklar yasadik. Su anda baliklari olumsuz etkileyecek bir sey kalmadi. Vatandaslar güvenle balik yiyebilir’’ dedi.

Samet Varyemez isimli balikçi ise ‘’Av yasaginin kalkmasina günler kala tezgahlarda hazirliklarimizi tamamladik. Av yasagi oldugu dönem çiftlik baliklari ve olta baliklari satiyorduk. Bu nedenle tezgahlarda balik azdi. Av yasaginin kalkmasiyla tezgahlarda baliklar çesitlenecek. Palamut ve hamsinin bol olmasini bekliyoruz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA