22 Bin Litre Mut Zeytinyagi Fransa'ya Ihraç Edildi
İçel’in Mut ilçesinde üretilen zeytinyagi artik ihraç ediliyor. 22 bin litre tescilli zeytinyagi, Fransa’ya ihraç edilmek üzere tira yüklenerek gönderildi.

Kaymakam Vekili Erdogan, “Üretiyoruz, büyüyoruz, gelisiyoruz. Üreticiler ve girisimci kardeslerimizle ilçemizdeki degerleri disariya ihracat ediyoruz. Inaniyorum ki bu girisimlerle tur atlayacak ve gelismeler devam edecek. Bu ürünlerin ilçemizden çikmasi bizi mutlu ediyor. Ilk defa yüksek polifenollü zeytinyagi ihracatini gerçeklestirdik” dedi.
Belediye Baskani Volkan Seker ise, "Mut zeytinyaginin Fransa’ya ihracat yapilmasindan dolayi gururluyuz. Bu çalismalarla ilçenin dünya ölçeginde taninmasi saglanacak" diye konustu.
Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Gürsel Aydin ise, Fransa’ya ilk kez zeytinyagi ihraç ettiklerini belirterek, gelecek yillarda ihracat rakamlarinin artmasini dilediklerini söyledi.