Telefonuna Gelen Mesaji Tiklayan Kapici, 85 Gram Altin Ve 2 Bin Liradan Oldu

Diyarbakir’in Silvan ilçesinde kapicilik yaparak geçimini saglayan bir kisi telefonuna gelen mesaji tiklamasinin ardindan bankasindaki 85 gram altin ve 2 bin lirasindan oldu.

Telefonuna Gelen Mesaji Tiklayan Kapici, 85 Gram Altin Ve 2 Bin Liradan Oldu
Edinilen bilgiye göre, Silvan ilçesinde bir binada kapicilik yaparak geçimini saglayan 8 çocuk babasi Mehmet Magaç (42), yaklasik 1 ay önce bir bankadan arandiktan sonra tarafina bir mesaj geldigi ve kendisi de bu mesajda bulunan linki tikladi. Linki tiklamasinin ardindan Magaç’in altin hesabindan 85 gram altin bozuldugunu ve 2 bin liralik da alisveris yapildigini ögrendi. Neye ugradigini sasiran Magaç, "Yaklasik 28 gün önce tanimadigi bir bayan bankadan aradigini söyleyerek, banka araciligiyla sana bir mesaj gönderiyorum. Dolandirici olsam bu bilgilerini nerden bilecegim dedi.

Daha sonra ben de bankanin subesine giderek görevli banka memuruyla görüstüm. Bana bunlarin dolandirici oldugunu söyledi.

Ben de telefonu kapatarak müsteri hizmetlerini aradim. Banka hesabimi bloke ettim. Banka gisesine giderek TC kimlik numarami oradaki görevli banka memuruna verdim. Hesabima girdi. Bana senin altin hesabindan 85 gram altin bozuldugunu ve 2 bin liralik alisveris yaptigimi söyledi.

Ancak ben herhangi bir islem yapmadim. Konuyla ilgili Silvan Cumhuriyet Bassavciligina sikayet dilekçesini sunarak dava açtim. 85 gram altini o zaman 44 bin liraya almistim alin terim ve çocuklarimin gelecegi için birikimimdi. Ayni saate bankaya giderek, bu islemlerin dolandiricilar tarafinda bu kadar hizli erisim yapmalarina sasiriyorum. Güvendigimiz bankalar da güvensiz. Biz birikimlerimizi ve çocuklarimizi gelecegini kime emanet edecegiz. Bir güvendigimiz bankalardi. Maalesef dolandiricilar bir saniyede bankadaki hesaplarimiza ulasabiliyor. Simdiye kadar bankadan bana herhangi bir olumlu bir cevap gelemedi. Bir an önce magduriyetimin gidermesini istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA