Sakarya'da Büyük Zafer'in 99. Yil Dönümü Çesitli Programlarla Kutlandi

Sakarya'da 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla kutlama programlari düzenlendi.

Vali Çetin Oktay Kaldirim, Büyük Zafer'in 99. yil dönümü dolayisiyla Orman Park'ta resepsiyon verdi.

Resepsiyona kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, gaziler, askeri erkan ve gazeteciler katildi.

Kaldirim, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, 30 Agustos'un Cumhuriyet'in kurulusuna, bagimsizliga giden tarihin önemli zaferlerden birisi oldugunu söyledi.

Tüm vatandaslarin bayramini tebrik eden Kaldirim, "Allah ülkemize baska savaslar acilar yasatmasin, birlik beraberligimizi artirsin. Cumhuriyet'imizin kurucusu basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaslari, milletimiz, ecdadimiz bize Cumhuriyet gibi önemli bir miras birakti. Çok zorlu sartlarda yokluklarla mücadele ederek Sakarya savasindan baslayip Büyük Taarruz, akabinde de Cumhuriyet'in kurulusuna kadar önemli bir mücadele verdiler. Bugünü anmak millet olarak görevimiz. Bu suuru topluma, milletimize, gençlerimize asilamak önemli bir görevimiz. Cumhuriyet gibi önemli bir degeri emanet eden ecdadimiza Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan borcumuzu da o suurda olarak yerine getirmemiz önemli. Bu günleri coskuyla, milletimizle kaynasarak, gerektigi gibi anacagiz. Bu emaneti hakkiyla, çok çalisarak insallah el birligi ile daha da yücelterek, güçlü hale getirecegiz." diye konustu.

Bu yil geçit törenlerinin, resepsiyonlarin düzenlenmesinin sevindirici oldugunu aktaran Kaldirim, kisitlamalar asi yaptirarak maske ve mesafe kurallarina uyarak daha da saglikli günlere erisilmesini temenni etti.

Sakarya'nin Cumhuriyet tarihinde önemli bir yeri oldugunu vurgulayan Kaldirim sunlari kaydetti:

"Büyük Taarruz'a giden yol burada basladi. 22 gün süren o sanli direnis burada basladi. Vatan, millet, Sakarya denir hep. Yani vatanin, milletin yanina hep Sakarya konur. Sakarya da onun için çok hayati öneme haiz bir merkez. Farkli milletlerin, kültürlerin, farkli cografyadan gelmis insanlarin kaynastigi huzurlu bir sehir. Milli hasletler burada fazlasiyla var. O açidan da önemli bir sehir. O nedenle bu sehirde görev yapmanin gururunu yasiyorum. Insallah bu fetih ruhunu, Cumhuriyet'i kuran ruhu daha da canlandirarak her yil üstüne koyarak Cumhuriyet'imizi insallah taçlandiririz ve ülkemizi de dünyada sayili ülkelerden birisi haline getiririz. Bu tür günlerin önemi bu. Bunu kavrayip anlayabilirsek, bu sekilde kutlayabilirsek sanina yakisir bir sekilde kutlamis oluruz. Ecdadimizin bize biraktigi emaneti layikiyla yerine getirmis oluruz. Bütün vatandaslarimizin 30 Agustos Zafer Bayrami'ni tebrik ediyorum. Ayrica Türk Silahli Kuvvetleri Günü olarak da kutlaniyor. Allah onlara da güç kuvvet versin. Ayaklarina tas degdirmesin, onlarin da günü kutlu olsun."

Resepsiyonun ardindan Demokrasi Meydani'nda da Sakarya Büyüksehir Belediyesince etkinlik düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin ardindan Kur'an-i Kerim okunmasiyla baslayan etkinlikte Büyüksehir Belediyesi Mehter Takimi gösteri sundu.

Vatandaslarin ilgi gösterdigi etkinlik, dua edilmesinin ardindan sona erdi.

Öte yandan MHP Adapazari Ilçe Teskilati 30 Agustos Zafer Bayrami vesilesiyle yönetim kurulu üyeleriyle bayrak dagitim etkinligi gerçeklestirdi.

Ilçe Baskani Recep Usta, bayragin kutsal oldugunu belirterek, "Bayrak bizim en kiymetli degerimiz. Kardeslik hukukumuzun, bagimsizligimizin teminati, özgürlügümüzün nisanesidir. Zafer Bayrami'mizin kutlandigi bu mukaddes günde bayraktan daha kiymetli bir hediye de düsünülemezdi. Biz de milletimizin bu güne ait güzel hatiralarinda bayrakla yer almak istedik. Milletimizin Zafer Bayrami kutlu olsun." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA