MÜSIAD Izmir'de Kenya Ile Ticaret Konusuldu

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Izmir Subesi, Kenya Büyükelçisi Korgeneral Johnson Mogoa K.Ondieki’ni misafir ederek “Kenya Ile Is Yapmak” konulu toplanti düzenledi.

MÜSIAD Izmir'de Kenya Ile Ticaret Konusuldu
MÜSIAD Izmir Subesi, Bilal Saygili Camii ve Külliyesi Ertugrul Gazi Konferans Salonunda gerçeklestirilen “Kenya Ile Is Yapmak” konulu toplantida Kenya Ankara Büyükelçisi E. Korgeneral Johnson Mogoa K.Ondieki’ni konuk etti. Türkiye ile Kenya arasindaki ticaretin masaya yatirildigi toplantida, Izmir-Kenya ticaretine yönelik firsatlar degerlendirildi.

“Afrika ile aramizda kardeslik hukuku var”

MÜSIAD Izmir Baskan Yardimcisi ve Global Saha-Dis Iliskiler Kurulu Baskani Zekeriya Hazirbulan, is seyahati nedeniyle toplantiya katilamayan MÜSIAD Izmir Baskani Bilal Saygili’nin selamlarini ileterek basladigi toplantida, Türkiye’nin en güçlü ve dünyanin sayili sermaye platformlarindan MÜSIAD’in Türkiye’de 89 noktada, dünyada 95 ülkede 225 irtibat noktasiyla etkinliginden söz etti. Büyükelçi Ondieki’ni agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Hazirbulan, MÜSIAD’in Afrika’da 13 sube ve 2 temsilcilikle hizmet verdigini hatirlatti. Hazirbulan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in öncülügünde Türkiye’nin “Afrika’ya Açilim Politikasi” ile son 18 yilda siyasi, insani, ekonomik ve kültür alanlar basta olmak üzere birçok boyutta basarili çalismalar yürüttügünü ve MÜSIAD’in da kitada etkinligini artirdigini kaydetti.



“Kenya önemli bir merkez”

Hazirbulan, “Türkiye; Asya, Avrupa ve Afrika kitalarin kesisme noktasinda enerji, ulastirma ve iletisim aglarinin merkezinde stratejik ülkelerinden biri konumundadir. Benzer sekilde Kenya da bölgesinde stratejik konumuyla öne çikmaktadir. Afrika, gelecek için önemli bir cografya ve aktördür. Bu baglamda Kenya da önemli bir merkez, önemli bir stratejik alan ve bizim Afrika’daki stratejik ortaklarimizdan bir tanesidir. Afrika’yla aramizda kardeslik hukuku var. Ticari iliskilerimizi de bu kardeslik hukuku temelinde gelistiriyoruz. Is insanlari olarak Izmir ve Kenya’nin sahip oldugu avantajlari en iyi sekilde degerlendirecegimize inaniyoruz. MÜSIAD Izmir is dünyasi temsilcileri olarak karsilikli güven tesis ederek Kenya’yla ekonomik iliskilerimizi hep birlikte gelistirip güçlendirecegiz” dedi.



“Kenya yatirim firsatlari sunuyor”

Kenya Ankara Büyükelçisi E. Korgeneral Johnson Mogoa K.Ondieki, toplantida MÜSIAD Izmir üyelerine sunum gerçeklestirerek yatirim firsatlarini anlatti. Kenya ile Türkiye arasindaki ticaretin istikrarli bir sekilde büyüdügünü ifade eden Ondieki, Kenya’nin üretime odaklandigini ve ülkeye yatirimda bulunan is insanlarina genis yatirim firsatlari sundugunu belirtti.

Ondieki, “Toplantimizin Kenya ile Izmir arasinda tüm ticari alanlarda iliskilerimize güçlü bir ivme kazandiracagini temenni ediyorum. Cumhurbaskani Uhuru Kenyatta tarafindan desteklenen ekonomik plan çerçevesinde, Türkiye ile müstakbel ortaklar, yatirimcilar ve is insanlari ile siki çalismalar yürütüyoruz. Kenya baslica dört alana odaklanmaya çalisiyor; üretim, uygun fiyatli konut, herkesi kapsayan saglik ve gida güvenligi. Bu çerçevede ülkemizin 2030 vizyonu dogrultusunda Kenya’nin kalkinma tasarisina öncülük etmesi beklenmektedir. Kenya’nin Türkiye büyükelçisi olarak ülkelerimiz arasindaki karsilikli iliskileri daha da güçlendirmeye yardimci olmaktan onur duyuyorum” diye konustu.

Toplantinin sonunda MÜSIAD Izmir Baskan Yardimcisi ve Global Saha-Dis Iliskiler Kurulu Baskani Zekeriya Hazirbulan, Kenya Ankara Büyükelçisi E. Korgeneral Johnson Mogoa K.Ondieki’ne hediye takdim ederek katilimlarindan dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA