Kayseri'de Yogun Bakimdaki Kovid-19 Hastalarindan Yüzde 91'I Asisiz

Kayseri Valisi Sehmus Günaydin, kentte yogun bakimdaki Kovid-19 hastalarinin yüzde 91'nin asi yaptirmadiginin tespit edildigini bildirdi.

Günaydin, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla Kartal Sehitligi'nde gerçeklestirilen programda gazetecilerin Kovid-19 asilama çalismalariyla ilgili sorularini yanitladi.

Yogun bakimda yatan hastalarin yüzde 91'i asisiz olduguna dikkat çeken Günaydin, "Biz hep ifade ediyoruz. Asi olduktan sonra da maske, mesafe ve temizlik kurallarina mutlaka uymamiz lazim." ifadelerini kullandi.

Günaydin, konusmasina söyle devam etti:

"Yogun bakimda tek doz asisini yaptiranlarin orani yüzde 4, ikinci doz asisini yaptiranlarin orani yüzde 4, üçüncü doz asisini yaptiran da bir tane hastamiz var. Ama geri kalan yüzde 91'i asisini yaptirmayanlar. Bu da asinin ne kadar önemli oldugunu gösteriyor. Elbette ki asi için kimseyi zorlamiyor saglik personelimiz ama bilim adamlari ve doktorlarimiz asi olmanin ne kadar yararli ve faydali oldugunu söylemleriyle ortaya koyuyor. Ortadaki rakamlara baktigimiz zaman da bunun ne kadar da dogru oldugunu görüyoruz. Bunun için asi sirasi gelip de asisini yaptirmayan vatandaslarimizin hizli bir sekilde asilarini olmalari önem arz ediyor."

Kaynak: AA