Izmir'de Kadin Istihdami Için Uluslararasi Proje Hayata Geçirilecek

Izmir'de dezavantajli gruplardaki kadinlarin istihdamini gelistirmek amaciyla "MIRA-Isgücü Piyasasinda Yaratici Kadinlar" adli projenin hayata geçirilecegi bildirildi.

Izmir Ekonomi Üniversitesinden (IEÜ) yapilan açiklamaya göre, Izmir Valiligi koordinatörlügündeki proje Türkiye, Ingiltere, Portekiz ve Romanya'dan 6 farkli kurum ortakliginda yürütülecek.

IEÜ ve Ege Is Kadinlari Dernegince (EGIKAD) yürütülen proje kapsaminda dezavantajli gruplardaki kadinlarin is gücü piyasalarina girmesi için neler yapilmasi gerektigiyle ilgili yol haritasi belirlenecek.

Kadinlarin girisimci yönlerini artirmak ve dijital alandaki yetkinliklerini gelistirmek amaciyla hazirlanan projeden, çok sayida kadinin faydalanmasi amaçlaniyor.

Dezavantajli bölgelerdeki kadinlarin belirlenmesi ve projeye dahil edilmesi noktasinda EGIKAD görev üstlenirken, egitim içeriklerini de IEÜ Iletisim Fakültesi Halkla Iliskiler ve Reklamcilik Bölümü hazirlayacak.

- 136 bin avro bütçe

Türkiye genelinde rol model olmasi hedeflenen proje, Avrupa Komisyonu'nun "Erasmus+ Programi Yaraticilik Için Stratejik Ortakliklar-Inovasyon Faaliyeti" kapsaminda Türkiye Ulusal Ajansi'na sunulan projeler arasinda, Avrupa Birligi tarafindan 136 bin avro bütçe almaya hak kazandi.

Proje, uluslararasi alandaki 55 proje arasindan seçildi.

- 6 temel baslik

Proje kapsaminda, kadin istihdamini artirmak amaciyla iki yil içinde e-ögrenme platformu, yaratici kadinlar için egitim kursu ve egitmenler için de yaraticilik egitim kiti olmak üzere 3 farkli inovatif ürün gelistirilecek.

Ürünler proje ortagi ülkelerde düzenlenecek egitimler ile test edilecek.

Projenin uluslararasi egitim programi Izmir Ekonomi Üniversitesinde, tüm proje ortagi ülkelerden kadinlarin katilimi ile gerçeklestirilecek. Ilk olarak Ingiltere’de baslangiç toplantisi gerçeklestirilecek, ardindan Romanya, Portekiz ve Türkiye’de degerlendirme toplantilari yapilacak.

Projenin finalinde Izmir'de uluslararasi bir konferans düzenlenecek.

Projenin tüm yenilikçi ürünleri ve egitim modülleri; "yaraticilik için beceri ve yetkinlikler", "sanat ve tasarim", "teknoloji, inovasyon ve dijitallesme", "medya ve pazarlama", "girisimcilik" ve "uluslararasilasma"dan olusan 6 temel baslikla sekillenecek.

- Yaraticilik ve sanati öne çikaracak

Açiklamada görüslerine yer verilen Disisleri Bakanligi Izmir Temsilcisi, Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, projeyle önemli ve güncel bir konuya temas edildigini kaydetti.

Toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren, farkli alt programlari bulunan Erasmus+ programlarinin Türkiye'nin en basarili oldugu AB programlari arasinda yer aldigina isaret eden Kaya, "Türkiye, yilda 12 bin basvuruyla, Erasmus+ programindan faydalanan 34 ülke arasinda birinci sirada. Ayrica, son 17 yilda Türkiye Ulusal Ajansi'na basvurusu yapilan 36 bin projeye, toplamda 1,4 milyar avro hibe tahsis edildi. MIRA-Isgücü Piyasasinda Yaratici Kadinlar projesi ile de önemli ve güncel bir konuya temas edildi. Kadinlarin is gücü piyasasina girislerini desteklemeyi ve girisimcilik kapasitelerini gelistirmeyi hedefleyen proje, kadin issizligi konusunda yaraticilik ve sanati öne çikarmaktadir. Projenin olumlu sonuçlar doguracagina inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA