Istanbul'da, Büyük Zafer'in 99. Yil Dönümü Kutlaniyor

Istanbul'da, 30 Agustos Zafer Bayrami'nin 99. yil dönümü dolayisiyla çesitli etkinlikler düzenlendi.

Kentteki belediyeler Büyük Zafer dolayisiyla farkli programlar organize ederken, kentin birçok noktasi ay yildizli Türk bayraklariyla süslendi. Maslak'taki gökdelenler de 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla Türk bayraklariyla donatildi.

Kartal Belediyesince düzenlenen "Zafer ve Baris Haftasi" etkinliklerine vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Ceza ve Ceylan Ertem konserleriyle baslayan etkinliklerin üçüncü gününde, müzik grubu Manga sahne aldi. Konser programlari kapsaminda bu aksam da Mogollar, Ümit Besen ve Pamela sahne alacak.

Ayrica, "Zafer ve Baris Haftasi" programi kapsaminda, çocuklarin eglenmesi için her mahalleye oyun platformlari kuruldu. Etkinlikler arasinda resim sergileri, satranç turnuvasi, masa tenisi turnuvasi gibi kültürel ve sportif faaliyetler de yer aldi.

- Büyükçekmece'de 7'den 70'e her yastan vatandas tören alanini doldurdu

Büyükçekmece'de Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen etkinlige, 7'den 70'e her yastan vatandas ellerinde Türk bayraklari ile katildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 30 Agustos Zafer Bayrami mesajinin okunmasinin ardindan Atatürk Aniti'na çelenk sunuldu. Tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla son buldu.

Törene, Büyükçekmece Kaymakami Mehmet Özel, Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutani Albay Caner Demirkol, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlari, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

- Marmara Denizi'ne "Zafer Dalisi"

Bagcilar Belediyesince, Balikesir'de gerçeklestirilen "Zafer Dalisi" etkinliginde, asker, polis, akademisyen ve engelliler Marmara Denizi'ne "Zafer Dalisi" yapti.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi ve Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi is birligiyle düzenlenen etkinlik kapsaminda, Bagcilar Belediyesi Su Alti ve Su Üstü Sporlari Kulübü Engelli Ögrencileri, Deniz Kuvvetleri Komutanligi mayin harbi dalgiçlari, Izmir Emniyet Müdürlügü Su Alti Grup Amirligi polis dalgiçlari ve Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ögretim üyeleri Erdek'te bulustu.

Polis, asker, akademisyen ve engellilerden olusan dalgiç grubu, Erdek Spor Dalis Kulübünden tüplü dalis gerçeklestirdi. Bir süre su altinda kalan dalgiçlar, su yüzüne çiktiginda Türk bayragi açti. Programda, günün anisina etkinlikte dalis yapanlara sertifika verildi.

- Sariyer'de coskulu kutlama

30 Agustos Zafer Bayrami'nin 99. yil dönümü, ilçe protokolünün ve vatandaslarin katilimiyla Sariyer'de düzenlenen törende coskuyla kutlandi.

Saygi durusu ile baslayan programda, Istiklal Marsi okundu. Cumhuriyet Meydani'ndaki Atatürk Aniti'nin önünde gerçeklestirilen çelenk sunma törenine, CHP Istanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Sariyer Kaymakami Mehmet Özer, Sariyer Belediye Baskani Sükrü Genç, diger ilgililer ile vatandaslar katildi.

Törenin ardindan yetkililer, Sariyer Kaymakamliginda bayram tebriklerini kabul etti.

Kaynak: AA