Görme Engellilerden Diyarbakir Annelerine Destek Ziyareti

Görmeyenleri Koruma Dernegi Konya Sube Baskani Veli Özagan: 'Her ne kadar bazi seyleri göremesek de annelerin yüregindeki evlat sevgisini görüyoruz' Anne Mevlide Üçdag: '7 gün 24 saat evlat nöbeti tutuyoruz. 3 Eylül'de tüm dünyayi buraya destek olmaya çagiriyoruz. Artik yer yerinden oynasin ve annelerin feryadi, çigligi duyulsun'

Diyarbakir annelerinin daga kaçirilan çocuklarina kavusmak için HDP Il Baskanligi binasi önünde baslattigi oturma eylemi kararlilikla devam ediyor.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 728. gününde sürüyor.

Konya'dan gelen yaklasik 50 görme engelli ve yakinlarindan olusan grup, anneleri ziyaret ederek desteklerini iletti.

Görmeyenleri Koruma Dernegi Konya Sube Baskani Veli Özagan, grup adina yaptigi açiklamada, gönül birligi olusturmak için Konya'dan dernek üyeleriyle Diyarbakir'a geldiklerini söyledi.

"Her ne kadar bazi seyleri göremesek de annelerin yüregindeki evlat sevgisini görüyoruz." diyen Özagan, söyle konustu:

"Kardesçe, birlikte yasama duygusunun ne oldugunu biliyoruz. Önemli olan görmek degil, gönül birlikteligi ile ayni çati altinda yasamak. Bugün gelmek nasip oldu ve annelerimizle birlikte olmaktan memnunuz."

7 yil önce 15 yasindayken daga kaçirilan kizi Songül için oturma eylemi yapan anne Fatma Akkus da destek ziyaretlerinden duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Akkus, çocuklari dagdan indirmek için tüm Türkiye'den destek beklediklerini belirtti.

Anne Mevlide Üçdag ise oglu Ramazan için eylemde bulundugunu, 5 yildir oglu için mücadele ettigini söyledi.

728 gündür araliksiz evlat nöbeti tuttuklarini kaydeden Üçdag, "7 gün 24 saat evlat nöbeti tutuyoruz. 3 Eylül'de tüm dünyayi buraya destek olmaya çagiriyoruz. Artik yer yerinden oynasin ve annelerin feryadi, çigligi duyulsun." dedi.

Üçdag, evladina güvenlik güçlerine teslim olmasi çagrisinda bulundu.

Kaynak: AA