Evlat Nöbetindeki Aileler HDP Önünde 30 Agustos Zafer Bayramini Kutladi

Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir il binasi önünde evlat nöbeti tutan aileler 30 Agustos Zafer Bayramini kutlayarak, ellerindeki balonlari gökyüzüne gönderdi.

Evlat Nöbetindeki Aileler HDP Önünde 30 Agustos Zafer Bayramini Kutladi
Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir il binasi önünde evlat nöbeti tutan aileler 30 Agustos Zafer Bayramini kutladi. Ellerinde Türk Bayragini temsil eden kirmizi ve beyaz balonlar bulunan aileler, balonlari birakmadan önce açiklamalarda bulundu.

“30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMINI EN IÇTEN DILEKLERIMIZLE KUTLUYORUZ”

Aileler adina açiklama yapan Süleyman Aydin, “Bizler HDP önünde evlatlari zorla daga kaçirilan ve nöbet tutan anne ve babalar olarak, bizlere bagimsizligimizi armagan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaslari sehitlerimizi saygi ile aniyor tüm ulusumuzun 30 Agustos Zafer Bayramini en içten dileklerimizle kutluyoruz” dedi.



“ALLAH RIZASI IÇIN GELIN, TEK VATAN VE TEK BAYRAK IÇINDE MÜCADELE EDELIM”

Oglu terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirilan ve bir süre önce oglunun terör örgütünden kaçarak teslim olan Mustafa Biçer’in annesi Aysegül Biçer ise, “Biz Diyarbakir anne ve babalari olarak buradan tüm Türkiye’nin 30 Agustos Zafer Bayramini kutluyoruz. Biz burada bulunan anne ve babalar olarak dagda tek bir evladimiz kalincaya ve zafere ulasincaya kadar bu mücadelemizi devam ettirecegiz. 3 Eylül 2021 günü sabah saat 10.00’da tüm Türkiyeyi buraya davet ediyorum. Vicdan ve yürek lazim bu anne ile babalarin feryadina, Allah rizasi için gelin burada tek ses tek yürek olalim. Tek vatan ve tek bayram içinde mücadele edelim” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan aileler ellerinde bulunan kirmizi beyaz balonlari gökyüzüne birakti.

(Sedat Irmak - Murat Basal /IHA)
Kaynak: İHA