Çinli Koleksiyoner Açtigi Müzede Bin 300'Den Fazla Bisiklet Sergiliyor

Çin’in Lanzhou kentinde bir koleksiyonerin endüstriyel uygarligin gelisimini ortaya koymak amaciyla 2019 yilinda açtigi bisiklet müzesinde bin 300’den fazla bisiklet sergileniyor.

Çinli Koleksiyoner Açtigi Müzede Bin 300'Den Fazla Bisiklet Sergiliyor
Çinli bir koleksiyoner, endüstriyel uygarligin gelisimini ortaya koymak amaciyla bir bisiklet müzesi açti. Çin’in kuzeybatisinda yer alan Gansu eyaletinin merkezi Lanzhou’da açilan Sanmu Bisiklet Müzesi’nde tüm dünyadan gelen bin 300’ün üzerinde bisiklet sergileniyor. Müze, 2019 yilinda 1970’lerden itibaren her türlü bisikleti toplamayi bir tutku haline getiren Lanzhoulu 67 yasindaki bisiklet koleksiyoneri Chai Lin tarafindan kuruldu. Müzede sergilenen bisikletler bizzat Lin tarafindan Japonya, Italya ve Hollanda’nin da aralarinda bulundugu ülkelerden toplanirken, sergideki birçok parçanin açik artirmalardan alindigi ögrenildi. Müzeyi iki yilda 900 binden fazla kisi ziyaret etti.

Lin yaptigi açiklamada, "Bisiklet, insanlarin tüm dünyada seyahat etme seklini degistirdi. Bisiklet, sadece iki tekerlekten ibaret degil, ayni zamanda endüstri devriminin izlerini de tasiyor" dedi.

Kaynak: İHA