Brezilya'da Soyguncular Rehineleri Arabalara Baglayarak Kalkan Yapti

Brezilya’nin Araçatuba kentinde silahli çeteler, banka soygununun ardindan kaçtiklari sirada rehin aldigi kisileri arabalara baglayip canli kalkan olarak kullandi.

Brezilya'da Soyguncular Rehineleri Arabalara Baglayarak Kalkan Yapti
Brezilya’nin Sao Paulo eyaletine bagli Araçatuba kentindeki 3 bankaya sabah saatlerinde agir silahli gruplar tarafindan saldiri gerçeklestirildi.

Soygunlarin ardindan çetenin çok sayida kisiyi rehin aldigi ve polis karakolunu kusattigi belirtildi. Filmleri aratmayan soygunda çete üyelerinin arabalari atese vererek sehrin ana erisim yollarini kapattigi ögrenildi. Çevredekiler tarafindan kaydedilen görüntülerde, rehinelerin arabalarin tavanina ve kaputlarina baglanip canli kalkan olarak kullanildigi görüldü.

Güvenlik kamerasina yansiyan görüntülerde ise kaputlara bagli rehinelerle birlikte yolda ilerleyen birden fazla araba kameraya yansirken, bir kisinin minibüsün açilir tavanindan ellerini kaldirdigi görüldü.

Polise göre çetenin en az 50 agir silahli üyesi bulunuyor.

Çete üyeleri kentin farkli noktalarina patlayicilar yerlestirdi

Araçatuba Belediye Baskani Dilador Borges polisin olaya müdahale etmekte zorlandigini belirterek, "Polis saldiriya geçemiyor, çünkü çok fazla rehine var" diye konustu.

Borges, soyguncularin sehrin farkli noktalarina patlayici maddeler yerlestirdigini belirterek halka disari çikmama uyarisinda bulundu.

Brezilya medyasi kenti sarsan olayda su ana kadar 2’si sivil, 1’i soyguncu olmak üzere en az 3 kisinin hayatini kaybettigini, 2 kisinin de gözaltina alindigini aktardi.
Kaynak: İHA