Ulastirma Ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Antalya'da Yanginlar Hakkinda Konustu Açiklamasi

'Yanginin yerlesim yerleriyle ve diger ormanlarla bagini koparmak için de yeni yollar açiyoruz' 'Geçmis afetlerde oldugu gibi burada da insallah bu yanginlari söndürdükten sonra bu afetin de izlerini ortadan kaldirmak için topyekun bir mücadele verecegiz'.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, orman yanginlarina iliskin, "Yanginin yerlesim yerleriyle ve diger ormanlarla bagini koparmak için de yeni yollar açiyoruz." dedi.

Bakan Karaismailoglu, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Antalya'nin Manavgat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantinin ardindan açiklama yapti.

Karaismailoglu, Türkiye'nin birçok yerinde baslayan özellikle Antalya, Mugla'da siddetini artiran yanginlarla ilgili olaganüstü bir mücadele yürütüldügünü söyledi.

Bakanliklar, valilikler, belediyeler ve diger kurumlarla topyekun bir mücadele sürdürüldügünü vurgulayan Karaismailoglu, "Zor bir süreç, olaganüstü bir durum var. Belli noktalarda büyük bir afet var. Belli noktalarda olayi kontrol altina aldik, devam eden yerler var, yeni baslayan yerler olabiliyor. Sicakliklarin 45 derecelere kadar yükselmesi, nemin yok denecek kadar az olmasi nedeniyle mücadele zorlasabiliyor." dedi.

Her türlü araç, gereç ve imkanlarla arazide yanginla mücadele edildigini anlatan Karaismailoglu, söyle devam etti:

"Temennimiz en kisa sürede bu sürecin bitirilmesi. Bir taraftan yanginin yerlesim yerleriyle ve diger orman alanlariyla bagini koparmak için de yeni yollar açiyoruz. Yeni bosluklar birakip, yanginin oralarda bitirilmesi için de çok büyük bir gayret var. Çalisan arkadaslarimiza minnettariz. Özellikle Orman Genel Müdürlügü personelimize ve Türkiye'nin pek çok ilinden gelmis olan çok degerli arkadaslarimiza. Köyünü, ormanini korumaya çalisan vatandaslarimizin olaganüstü gayretleri var. Bizler de su anda Manavgat'tayiz. Gözümüz kulagimiz özellikle Bodrum ve Marmaris'te. Orada da arkadaslarimiz olaganüstü mücadele veriyorlar."

Bir taraftan yanginla mücadele ederken bir taraftan da yangindan etkilenen vatandaslarin sikintilarini, sorunlarini çözüme kavusturmak için onlarla birebir ilgilendiklerini aktaran Karaismailoglu, "Geçmis afetlerde oldugu gibi burada da insallah bu yanginlari söndürdükten sonra bu afetin de izlerini ortadan kaldirmak için topyekun bir mücadele verecegiz. Kisa sürede onlarin hepsini geçmisinden daha iyi olacak sekilde çözeriz. Vatandaslarimiz müsterih olsunlar. Öncelikli amacimiz yangini kisa sürede bertaraf etmek." diye konustu.

Bakan Karaismailoglu, böyle insanüstü bir mücadele yapilirken kimsenin oturdugu yerden dezenformasyonlarla sahada olaganüstü gayret gösterenlerin morallerini bozmaya hakki olmadigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Vatandaslarimiz lütfen bunlari dikkate almasinlar. Burada, topyekun cansiperane çalisan arkadaslarimiz var. Onlara yardim edebilecekler yardimlarini yapiyorlar. Yardim edemeyecekler dualarini edecekler. Insallah bu afetin de kisa sürede üstesinden gelecegiz ve afetin izlerini kisa sürede ortadan kaldirip afet öncesinden daha iyi bir yasam kalitesine vatandaslarimizi ulastiracagiz. Bütün temennimiz odur. Bu yüzden burada birebir olayin içerisindeyiz. Insallah bu olay bitmeden de buralardan ayrilmayacagiz. Olay yerindeki bütün arkadaslarimiza minnettariz. Insallah onlarla birlikte bu olayin üstesinden en kisa süre gelmek için büyük bir gayret var."
Kaynak: AA