Konya'da Ayni Aileden 7 Kisinin Öldürüldügü Silahli Saldiriyla Ilgili Yakalanan 14 Zanlidan 10'U Tutuklandi

Konya'nin Meram ilçesindeki silahli saldirida ayni aileden 7 kisinin öldürülmesine iliskin gözaltina alinan 14 süpheliden 10'unun tutuklandigi bildirildi.

Konya Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Meram ilçesinde 30 Temmuz'da ayni aileden 7 kisinin hayatini kaybettigi olayla ilgisi oldugu düsünülen 14 zanlinin gözaltina alindigi hatirlatildi.

Sorusturma kapsaminda, firari süpheliyi yakalama çalismalarinin devam ettigi vurgulanan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Bu asamada delillerin tam olarak toparlanmamis olmasi, HTS analizlerinin devam etmesi, kriminal raporlarinin tam olarak ikmal edilmemesi ile siber inceleme raporlarinda dijital materyallerin incelemesinin devam etmesi, olay günü süphelilerin bulunduklari yerler ile ilgili kamera ve tanik arastirmasi islemlerinin devam etmesi, suçun asli faili olup halen hakkinda yakalama karari bulunan firari süpheli ile olan münasebetleri nedeniyle, A.Ç, V.K, Y.Ç, Z.A, A.K, A.K, I.K, I.A, I.A ve R.Ç. 'kasten öldürme' suçundan nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklanmis, geriye kalan süpheliler M.Ç, I.Ç, M.G. ve A.K. yurt disina çikis yasagi ve adli kontrol sartiyla serbest birakilmistir."

Öte yandan tutuklananlar arasinda, firari zanli M.A'nin esi Z.A, babasi I.A, annesi I.A. ve kiz kardesi A.K'nin de bulundugu ögrenildi.

Kaynak: AA