Konya'da 7 Kisinin Öldürüldügü Olayda 10 Kisi Tutuklandi

Konya’da ayni aileden 7 kisinin öldürüldügü olayla ilgili gözaltina alinan 14 kisiden 10’u tutuklandi. 4 kisi hakkinda ise yurt disina çikmamak ve belirlenen yerlere basvurmak tedbiri ile adli kontrol karari verildi.

Konya'da 7 Kisinin Öldürüldügü Olayda 10 Kisi Tutuklandi
Olay, geçtigimiz 30 Temmuz Cuma günü saat 18.50 siralarinda merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özsahin Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yasar Dedeogullari’na (65) ait eve gelen husumetli oldugu yan komsusu Lütfi Keles’in baska mahallede oturan kayinbiraderi Mehmet Altun (33), bahçede aileyle bir süre konustuktan sonra yanindaki tabancayla bahçede bulunan Yasar Dedeogullari ve esi Ipek Dedeogullari (62) ile çocuklari Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Baris Dedeogullari’na (35) ates etmeye basladi.

Açilan ates sonrasi bahçede bulunan 7 kisi hayatini kaybederken, zanli Altun geldigi kiralik araçla olay yerinden uzaklasti.

Gözaltina alinan 14 süpheliden 10’u tutuklandi

Olayin ardindan Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatildi. Sorusturma kapsaminda 14 sahis gözaltina alindi. Gözaltindaki 14 kisi bugün Konya Adliyesi’ne sevk edildi. Konya Cumhuriyet Bassavciligi’ndan yapilan açiklamada, 30 Temmuz 2021 tarihinde ayni aileden 7 kisinin hayatini kaybettigi olayla ilgili yürütülen sorusturmada, suçun islenmesinde asli faillik, azmettirme veya yardim etme süphesi bulunan 14 kisinin olay sonrasi gözaltina alindigi hatirlatilarak, “Söz konusu süpheliler, yasal gözalti süreleri 3 Agustos 2021 Sali günü dolmasi sebebiyle Cumhuriyet Bassavciligimizda hazir edilmislerdir. Süphelilerin olayla ilgili ifadelerinin alinmasinin ardindan atili suçun islenmesine asli faillik, azmettirme veya yardim etme kuvvetli suç süphesinin varligini gösteren olgular ve tutuklama nedenleri yönünden haklarinda sorusturma yürütülmesinden hareketle bu asamada delillerin tam olarak toparlanmamis olmasi, HTS analizlerinin devam etmesi, kriminal raporlarinin tam olarak ikmal edilmemesi ile siber inceleme raporlarinda dijital materyallerin incelemesinin devam etmesi, olay günü süphelilerin bulunduklari yerler ile ilgili kamera ve tanik arastirmasi islemlerinin devam etmesi, suçun asli faili olup halen hakkinda yakalama karari bulunan firari süpheli ile olan münasebetleri nedeniyle, süpheliler A.Ç., V.K., Y.Ç., Z.A., A.K., A.K. (1982 dogumlu), I.K., I.A, I.A. (1964 dogumlu) R.Ç. TCK 81/1 maddesi uyarinca ‘Kasten Öldürme’ suçundan dolayi tutuklanma talebi ile Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligine sevk edildi. 10 süpheli Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligince tutuklanarak konumlarina uygun Kapali Ceza Infaz Kurumlarina gönderildi. Süpheliler M.Ç., I.Ç., M.G. ve A.K. (2006 dogumlu) hakkinda ise yurt disina çikmamak ve belirlenen yerlere basvurmak adli kontrol talebi ile sevk edildigi Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligince de bu tedbir talepleri kabul edilerek, Adli Kontrol Karari verildi” denildi.

Açiklamada, firari süphelinin yakalanma çalismalarinin devam ettigi, Konya Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturmanin titizlikle yürütüldügü, sorusturmanin safahati ve sonucu hakkinda ayrica bilgi verilecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA